Verslag van het klusweekeinde 6 en 7 april 2019

access_time 17-04-2019

Geschreven door Erwin Teunissen:

Een paar keer per jaar trekt een groep enthousiaste vrijwilligers in wisselende samenstelling richting Sögel, om te gaan klussen bij Melief. De afgelopen keren was dit gezelschap geheel mannelijk, maar ditmaal was gekozen voor een gemengde samenstelling – wat zo goed beviel, dat we er een traditie van gaan maken.

Op vrijdagmiddag vertrokken uit Antwerpen, Zaandam, Marum, Weesp, Dordrecht, Rotterdam, Eindhoven, Veendam, Wilhelminaoord en Drachten diverse auto’s, gevuld met vrijwilligers en veel eten! Aangekomen bij de vakantiehuisjes in Sögel besloten we een van de huisjes tot eet- en recreatiehuisje te bombarderen. ’s Avonds brouwden een aantal vrijwilligers een overheerlijke avondmaaltijd, waarna er nog tijd was voor gezelligheid en een spelletje. Eigenlijk veel te laat ging iedereen naar bed – er moet ook nog geklust worden!

Zaterdagochtend was de ontbijttafel al gedekt door de vroegste vogels en om iets voor negen uur reden de vrijwilligers richting Melief. Marc had van te voren een aantal klussen doorgegeven en voorbereid, spullen waren gekocht. Omdat er altijd wel wat mist, is een kleine groep nog meer inkopen gaan doen, de rest ging aan het werk met de geplande klussen. Het aantal harde werkers was zo groot dat er vier voormensen waren aangewezen en een coördinator om alles een beetje soepel te laten lopen. Lunch werd genuttigd in het huisje, de tafel was daar geheel gedekt door een achterblijver waardoor we snel konden aanschuiven en weer aan de slag konden.

Om zes uur kwamen we weer terug bij de huisjes. Nadat iedereen gedoucht had – wat absoluut geen overbodige luxe is na een dag hard werken te midden van de dieren! – konden we genieten van een barbecute (vegan barbecue) onder bezielende leiding van grillmeister Johan. Iedereen was moe van de gedane arbeid zodat middernacht niet eens wakker werd gehaald. Zondagochtend moesten we ook alles weer inpakken, dus met een half uurtje vertraging vertrokken we weer naar Melief voor dag 2. Wat een geweldig klusweer hadden we! De lunchpakketjes hebben we heerlijk in het zonnetje opgegeten. Omdat we zo ontzettend hard gewerkt hadden op zaterdag, was er na de lunch voor een aantal vrijwilligers nog tijd om wat te knuffelen met de dieren die dat wilden en te kijken naar degenen die daar minder zin in hadden. Rond 16:00 was de laatste klus geklaard en zijn we allen, moe, maar zeer voldaan, huiswaarts gekeerd.

Wat is er nou eigenlijk allemaal gedaan dit weekend? De tijdelijke watertoevoer bij de ezels is verwijderd en vervangen door een definitieve wateraansluiting, de palen van diverse hekwerken zijn gerepareerd, de watertoevoer naar de keet is geïsoleerd, de dakgoten zijn schoongemaakt, de paddockverlichting is aangepast, de vijver is leeggepompt en er zijn voorbereidingen getroffen voor reparatie van de vijver, er zijn katten en honden geschoren en geborsteld (niet geheel ongeschonden doorstaan door de vrijwilligers!), de waterleiding bij de eendenstal is doorgetrokken naar buiten, de wateraansluiting in de hanenstal is aangelegd, er is een ruif opgehangen bij de ezels, diverse deurklinken zijn gerepareerd of vervangen, de deurdranger van het kattenhuis is aangesloten en de volière is schoongemaakt.

Dit weekeinde was een enorm succes, zowel wat sfeer als gedaan werk betreft. Wil je een keer meedoen? Er zijn zware en lichtere klussen, geschikt voor elk niveau klusser. Binnenkort gaan we een nieuw weekend plannen, dus hou de Facebookpagina van Melief in de gaten voor het volgende weekend vol hard werken en gezelligheid omringd door geredde dieren! SilvanaIgorLothar en Marc: ontzettend bedankt voor de uitstekende begeleiding van dit weekeinde en graag tot de volgende keer!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share