“Iemand”, niet “iets”. Een bericht van Tina Schäfer. * Heftige beelden *

access_time 05-08-2018

Duimen jullie mee voor deze kleine man?

Hij mocht gisteren naar Melief komen en vecht nu hard voor zijn leven om hier een mooie toekomst tegemoet te mogen gaan. Hier is hij iemand en niet “iets” zoals in de commerciële schapenhouderij, waar hij vandaan komt. Hij is een individu wiens leven de moeite waard is om voor te vechten.

Omdat hij als ram ter wereld kwam was zijn lot al bij voorbaat bepaald. Nu is hij ziek en voor de boer is hij het niet waard om hem hiervoor te laten behandelen, helemaal omdat hij onder deze omstandigheden niet wordt toegelaten voor de slacht.. De kleine man lag te midden van tientallen andere schapen, sommigen van hen klommen over hem voordat hij opstond. Zijn achterkant was helemaal nat en zat vol met ontlasting.

Marc Winters en Lothar Vermeulen van Stichting Melief aarzelden niet en zegden toe het schaap op te nemen, wetende dat hij niet in orde is. Er werd direct een quarantainestal klaargemaakt waar hij zolang zou gaan verblijven. Omdat alles zo snel ging tijdens het ophalen, konden we de omvang van zijn gezondheidsproblemen pas daar bekijken. Naast een etterende loopneus vermoedden we ook dat er maden onder de wol zitten. Meteen werd de dierenarts gevraagd zo snel mogelijk te komen. In de tussentijd werd de kleine ram alvast bevrijd van de grootste stukken vastgeplakte ontlasting. De huid is volledig ontstoken door de urine en uitwerpselen.

Toen de dierenarts 20 minuten later arriveerde, stelde deze een behoorlijke longontsteking en verhoogde temperatuur vast. Het schaap kreeg antibiotica, vitaminen en een middel dat de mogelijk aanwezige maden doodt. Waarom zijn achterkant zo nat en doordrenkt was met urine moet worden opgehelderd. Aangezien de spijsvertering niet in orde is, is nader onderzoek nodig.

Duim alsjeblief mee voor deze kleine man. Laten we hopen dat hij een lang, gelukkig leven kan leiden bij Melief, daar waar hij wordt gezien als een persoonlijkheid en met respect wordt behandeld.

Bedankt dat hij deze kans heeft gekregen 

Een bericht van Tina Schäfer.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share