Rambo

add Toevoegen
Toevoegen

Gedumpt mini-schaap nergens gewenst..

Half februari 2019 kregen we een e-mail.:

“In de buurt waar ik woon, een natuurgebied, is bij één van mijn buren een ram gedumpt. Het dier is tam, maar ongeregistreerd. Nu dreigt hij tussen de wal en het schip te vallen, want de Dierenambulance zegt geen schapen te mogen vervoeren en de Politie zegt er niets mee te kunnen. Ondertussen loopt mijn buurvrouw het risico op een boete vanwege het houden van een ongeregistreerd schaap, maar zij kan er om dezelfde reden nergens mee naar toe.”

Vervolgens gaf de vrouw aan ook niet veel vertrouwen te hebben in de gemeente, want als het dier als gevonden voorwerp behandeld zou worden, zou het wel eens kunnen dat hij “vernietigd” zou worden, als niemand hem op zou komen halen… We gaven aan dat het onaanvaardbaar was hoe de dierenbeschermingsorganisatie en de politie hiermee omgingen, want iedereen kan wel de andere kant op kijken, maar daar is de ram uiteindelijk niet mee geholpen. Ook beloofden we onze contacten met schapen te vragen of er nog ergens plek was. Op de foto’s was te zien dat het om een mini-schaap van het ras Ouessant ging, dus er zou vast wel ergens een plekje voor zo’n diertje zijn.

Hij bleek via onze contacten toch niet zo makkelijk onder te brengen, maar wij hoorden niets meer, dus gingen ervan uit dat het wel goed gekomen was.

Totdat we medio maart opnieuw een e-mail kregen, met dezelfde strekking. Het rammetje liep er dus nog steeds en aan de situatie was niets veranderd. We schreven terug dat als iemand het aandurfde hem in de auto te zetten en bij ons te brengen, hij zich hier bij de kudde aan mocht sluiten. Want wel of niet geregistreerd, een schaap hoort niet over straat te rennen en fietsers te achtervolgen…

De dame die de laatste mail schreef, trok de stoute schoenen aan en bracht de ram, die in de buurt al Rambo werd genoemd, naar Melief. Rambo bleek nog niet gecastreerd te zijn, wat zijn grote aantrekking tot een weitje met ooien bij de plaats waar hij gedumpt werd verklaarde… Rambo lijkt een ondernemend ventje. Binnenkort zal hij de kudde gaan versterken, waar hij in Pietro een rasgenoot zal ontmoeten.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share