Putin

add Toevoegen
Toevoegen

Het was bijna februari 2016 toen vrijwilliger Luc besloot nog even met de auto weg te gaan voor een boodschap. Na een kwartiertje was hij weer terug en omdat het al donker was, sloot hij het toegangshek van binnen af. Toen hij terugliep om de boodschappen uit zijn auto te pakken, kwam er een jonge zwart met witte kat onder zijn auto vandaan. Hij wilde geaaid worden… Luc pakte de kat op en ging er mee naar binnen.

We stelden vast dat het ging om een kater, ongecastreerd en ontzettend tam. Dit dier was overduidelijk op ons terrein neergezet, zonder vervoersbox of iets… Hij had wel overreden kunnen worden met de drukke doorgaande weg net aan de andere kant van het toegangshek. Wacht… was hij wel met niets neergezet? ’s Ochtends toen we het toegangshek openden, stonden daar een stapeltje etensbakjes en een paar aangebroken zakjes voer. Dus dat had hij als bagage mee gekregen, terwijl hij zich zelf op dat moment al ergens op het terrein schuilhield, zich afvragend waar hij nu beland was…

Gelukkig diende zich snel een fijn nieuw adres aan voor Duster, vernoemd naar de auto waaronder hij vandaan kroop, waar hij nu lekker vertroeteld wordt. Maar het blijft onbegrijpelijk dat mensen zich op zo’n onverantwoorde wijze van hun huisdier ontdoen.

Een paar weken later was het weer raak. Na ’s avonds kort weggeweest te zijn voor wederom een boodschap, vonden we voor het gesloten hek een vervoersbox met wederom een zwart met witte kat erin aan. Hoewel, voor het hek, de vervoersbox stond bijna op het fietspad. Iemand had klaarblijkelijk moeite gedaan om uit ons zicht te blijven toen hij of zij de kat daar neerzette. Er zat geen briefje bij, niets… Het bleek om een kater te gaan, en dit keer was hij niet voor de poes. Hij bleek een felle donder die er niet voor schroomt te laten zien, en voelen, als hij iets niet wil. Omwille van zijn gedrag, zal kater Putin hier in de opvang blijven wonen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share