Josefin

add Toevoegen
Toevoegen

In het dorp Sögel, waar de opvang zich bevindt, wonen veel mensen uit Oost-Europa. Hetzij permanent, hetzij voor een aantal maanden, wat naar het schijnt met werkcontracten te maken heeft. Een groot aantal van deze mensen werkt in het slachthuis voor varkens, of in één van de gelieerde bedrijven er omheen. Niet direct een omgeving waarin je mensen verwacht die een diervriendelijke oplossing zoeken. Toch ligt dit vaak wat ingewikkelder…

In september 2019 stonden er 3 mensen aan de deur, een man en een vrouw, wat een stel bleek te zijn, en nog een man, die mee leek te zijn gekomen als tolk. Het stel ging terug naar Hongarije. Maar nu had er in de schuur van het huis dat ze gehuurd hadden, een poes een nest van 5 kittens geworpen. En ze konden moeder met kittens niet zo achterlaten. Want wie weet wie er na hen in het huis zou komen. Maar meenemen naar Hongarije ging ook niet. Dus de vraag was of wij wilden helpen. Omdat het gesprek moeizaam en warrig verliep, en we elkaar niet de hele tijd leken te begrijpen, zegden we toe dat ze de katten mochten brengen, zodat voor hen de onzekerheid voorbij was.

De diertjes bleken in de schuur prima verzorgd te zijn door de vrouw en ze waren gelukkig ook handtam gemaakt. De moederpoes, die bij ons Josefin gedoopt werd, bleek vrij schuw, maar kreeg langzaam meer vertrouwen toen ze zag dat ook wij goed voor haar kinderen zorgden.

Voor alle 5 kittens is vrij snel een fijn nieuw huis gevonden! Josefin blijft bij Melief. Wordt jij haar adoptiefouder op afstand?

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share