Yuri vocht voor zijn leven en vond een nieuw thuis (10 juni 2014)

access_time 10-06-2014

Het dappere kleine katertje Yuri werd 25 april, samen met drie andere nestgenootjes, meer dood dan levend bij ons gebracht. Hij was toen 1 dag oud. Zijn broertje en zusjes overleden alledrie binnen een dag (lees hier het hele verhaal) Maar Yuri weigerde het op te geven en vocht letterlijk, samen met ons, voor zijn leven. Hij dronk gulzig 7 keer per etmaal van de melk uit het flesje en legde zich er niet bij neer dat hij alleen op de wereld was.

Zijn staart en delen van zijn voetjes werden als gevolg van de onderkoeling en het niet op gang brengen van de bloedsomloop door zijn moeder, helemaal zwart. Zijn staartje verdroogde en viel af, een wond achterlatend. Ook de zwart geworden teentjes veranderden in grote korsten, en stierven, ondanks intensief zalven, één voor één af, een nieuwe wond achterlatend. Maar voor Yuri mocht het de pret niet drukken, hij bleef levendig en dronk meer melk dan hij volgens het boekje moest drinken.

Na wekenlang meermaals per dag zalven werd de schade duidelijk: aan één voorpootje was één teen met nagel over, aan het andere twee. En achter was één voetje volledig zonder tenen, en aan de andere kant was het halve voetje weg, maar wel een teen met een nagel over. Maar gelukkig was alles nu bedekt met zachte roze huid, ook het voetje waaruit voorheen de botjes staken. En het belangrijkste om te kunnen lopen was bij ieder voetje aanwezig, namelijk de voetkussentjes.

Nog even maakten we ons zorgen dat zijn spijsvertering ook aangetast was door de schade van de onderkoeling, maar Yuri bleek zo eigenzinnig dat hij gewoon liever op de kattenbak ging dan iedere keer die buikmassages te moeten ondergaan. En hij wilde ook gewoon lekker rondrennen!

In een normale situatie zou een kitten nog niet herplaatst worden. Maar Yuri’s situatie zonder moeder en broertjes en zusjes zorgde ervoor dat hij niets van soortgenoten kon leren. Sterker nog, door de beschermde situatie waarin hij zat, had hij nog nooit een andere kat gezien! Dit deed ons het besluit nemen om ons zorgenkindje, zodra hij helemaal op de rit was, gelijk naar zijn nieuwe huis te brengen. Want dat had zich gelukkig al aangediend! Vrijwilligster Jill, die vorig jaar al twee ‘overgebleven’ Melief-kittens een warm thuis in haar nieuwe woning gaf, wilde ook Yuri graag dit beschermde onderdak verschaffen.

En zo kwam het, dat Yuri maandagavond verhuisd is naar zijn nieuwe familie. En het was geweldig om te zien dat de kleine dappere man geen enkele schroom had, zowel niet tegenover zijn soortgenoten als zijn nieuwe omgeving. Achter elkaar ging hij op onderzoek uit, speelde met een balletje en verkende Jill’s schoot. En toen we vanochtend bericht kregen dat hij, na een diepe slaap, ’s ochtends gewoon weer verder gegaan was met het onderzoeken van zijn nieuwe huis, wisten wij dat het goed zit. Dit kereltje zal het wel redden in het leven!

 

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share