Twee wilde dames (28 juli 2013)

access_time 03-12-2013

Binnen enkele weken kregen we twee wilde konijntjes in de opvang. Dit zijn hun verhalen.

Remy
Dit kleine wilde konijntje is 20 juli hier gebracht. Zij was midden juni door een moeder met kindje gevonden op de camping. Het konijntje was volledig onderkoeld en een week of twee oud. Ze had haar oogjes nog dicht en was ook aan één oogje gewond. Moeder en zoon ontfermden zich over het kleine meisje en wasten de vieze oogjes totdat ze open gingen. En gelukkig wisten ze haar met de fles groot te krijgen.  

Nou ja, groot is ze nog niet, maar ze kan al zelfstandig eten. Remy is nu ongeveer 7 weken oud en kan niet meer de natuur in omdat ze een blind oogje heeft en bovendien erg tam geworden is. Gelukkig hebben moeder en zoon gezocht naar een goede oplossing voor Remy, zodat ze niet haar hele verdere leven alleen in een hokje hoeft te zitten. Want hoe lief ze ook is, ze wil ook graag met soortgenootjes rondrennen en dat kan hier bij Melief op de konijnenberg!

Rechts ‘prinses’ Remy in haar nieuwe paleis

Sandy

Vrijdag 26 juli belde de dierenartsassistente op dat er een mevrouw bij haar stond met een gevonden wild baby konijntje. Ze hadden het in de zandbak gevonden en wisten niet wat ze ermee aan moesten. We zeiden dat ze het konden brengen en binnen 10 minuten stonden ze bij ons voor de deur.

Het konijntje was nat door de regen en lag te kermen, waarschijnlijk van de honger. We wonnen snel extra informatie in bij onze vriend Benjamin die veel ervaring op het gebied van wilde dieren heeft aangezien hij in het Natuurhulpcentrum in België werkt. De juiste melkvoeding werd besproken en het voederschema gemaild. Al snel had konijntje Sandy door dat er melk in het spuitje zat en begon er voorzichtig aan te likken. Waarschijnlijk is Sandy vandaag een dag of 12 oud, aangezien gisteren haar oogjes open zijn gegaan. Het kleine meisje zal als ze een stukje groter is kennis maken met Remy zodat de twee vriendschap kunnen sluiten.

Sandy is, op haar gemakje liggend op Lothar’s hand, bezig met een grote poetsbeurt

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share