Studentenhumor ten koste van kippen (bericht geplaatst op 11 oktober 2010)

access_time 28-11-2013

Via de vogelopvang in Delft zijn er gisteren 3 kippen hier gekomen. De drie dames waren enige weken geleden daar afgegeven door iemand die het toch te doen had met de kippen. Een aantal studenten had drie kippen opgehaald uit de bio-industrie en die in een kantoor neergegooid om een chaos daar te creëren, althans, dat was de grap. Wat er daarna met de meiden moest gebeuren was onduidelijk en leek niemand wat te interesseren.

Blijkbaar was er toch 1 persoon met een geweten die de drie weer terug in de doos gedaan heeft en naar de vogelopvang heeft gebracht, het had slechter met ze kunnen aflopen? Dit is al de derde keer dat we op deze manier kippen hier krijgen. Studenten gebruiken deze dieren tijdens bijvoorbeeld ontgroeningen, schijnbaar erg vermakelijk om dieren hierin te ge(mis)bruiken?

Afgelopen week kwam er een soortgelijk voorbeeld van dierenmisbruik op ons pad. Een vers getrouwd echtpaar kwam terug van huwelijksreis in hun rijtjeshuis, en vonden daar 2 bokjes en een hangbuikzwijntje die vrienden er voor de grap hadden losgelaten (afgehaald via marktplaats). De dieren konden daar natuurlijk niet blijven vanwege het gebrek aan ruimte. Het echtpaar zat met de handen in het haar, de adressen waar de dieren vandaan kwamen wilde de dieren niet meer terug nemen. Gelukkig is er uiteindelijk toch nog een goed nieuw tehuis voor het drietal gevonden.

Het is ongelofelijk dat mensen zo met dieren omspringen! Victor, het hangbuikzwijntje hier op de boerderij was een geschenk op een bruiloftsfeest. We hebben het dier hier toentertijd zwaar getraumatiseerd opgenomen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share