Sjors overleden (bericht geplaatst op 31 oktober 2012)

access_time 02-12-2013

Helaas hebben we het altijd moeilijke, maar bij onze verantwoordelijkheden horende besluit moeten nemen om Sjors in te laten slapen.

Sjors was een zo goed als blinde en dove oude reu en was kort voor Pinksteren 2012 een paar dorpen verderop op straat gevonden en naar de gemeentewerf gebracht. Toen de vinders hoorden dat hij het hele pinksterweekend geen verzorging zou krijgen, en zij de sleutel niet kregen toen zij aanboden hem water en voer te geven, hebben ze ons gebeld om te vragen of het oude beestje zolang bij Melief mocht. De dierenarts schatte Sjors minstens 17 jaar oud.

Sjors was van het begin af aan heel traag en zwak in zijn bewegingen en leefde volledig in zijn eigen wereldje. Het was een wonder dat hij het op straat lopen overleefd had… We zeiden altijd dat hij erbij liep alsof hij stoned was. Als hij zo rondliep had hij vaak last van een onrust alsof hij ergens naar op zoek was, maar niet wist wat. Maar zodra er eten in het spel kwam, was hij weer bij de pinken!

De laatste dagen leek Sjors niet meer van zijn eigen bestaan af te weten. Hij was helemaal de weg kwijt en belandde buiten in de meest onmogelijke situaties, liep zich vast in hoekjes en ondiepe kuilen en raakte dan volledig in paniek. Maandag heeft hij de hele dag alleen maar liggen slapen en had geen interesse meer in zijn eten. We hebben toen het moeilijke besluit moeten nemen om hem dinsdag rustig in zijn mandje in te laten slapen.

We hopen dat je eindelijk je rust hebt gevonden, lieve Sjors, rust zacht.

Speciaal gemaakt voor Sjors door Barbara van den Bosch, dankjewel Barbara:

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share