Prinz na 12 jaar van de ketting! (24 september 2009)

access_time 18-11-2013

Afgelopen week werden we gebeld door een bezorgde mevrouw. De dame kende een hond Prinz genaamd. Deze kruising Herder/Collie zat al 12 jaar lang aan de ketting, zijn levensomstandigheden erbarmelijk. De vrouw had een half jaar op de eigenaresse moeten inpraten om uiteindelijk  te bereiken dat de betreffende persoon toestemming gaf om Prinz na 12 jaar lang van de ketting te mogen halen. De reddende engels konden dit echter alleen doen als er een huis voor Prinz zou zijn. Na het verhaal te hebben gehoord besloten we direct dat Prinz hier met open armen zou worden opgevangen: dit dier verkeerde in een voor hem levensbedreigende situatie vanwege gezondheidsproblemen, is in een asiel kansloos, en is niet bij een doorsnee gezin te plaatsen vanwege zijn verleden.

Dat een hond (die als pup ook nog de naam Prinz gekregen heeft) 12 jaar lang als slaaf aan een ketting heeft gezeten is verschrikkelijk. De overige levensomstandigheden waren niet beter…. Prinz woonde in een verrot hondenhok waarin de wind vrij spel had. Prinz had in het hok, dat direct op de grond stond, een dun, aan de zijkant geschoven dekentje, en dat met de strenge winter van afgelopen jaar! Zijn drinkwater was een groene prut in een emmer…. Medische zorg die kreeg Prinz de laatste tijd voor het eerst in zijn leven van de reddende engel, aangezien de eigenaresse dit naliet vanwege geldgebrek ….

Dat deze kerel dit keiharde leven heeft doorstaan is een wonder. Dat dit zijn sporen heeft nagelaten niet meer dan logisch. Zaterdag hebben we hem eerst tegen de vele medebewoners (vlooien) behandeld met een middel wat tegen alle overige endo- en ecto-parasieten werkt.

Maandag is Prinz uitvoerig onderzocht door onze dierenarts. Zij concludeerde inderdaad een zwak hart, waarvoor hij door zijn reddende engel al hartmedicatie kreeg. Een röntgenfoto liet zien waardoor de longen niet zuiver klonken bij het afluisteren: een oude, zwaar verwaarloosde longontsteking…. waardoor verandering van het weefsel heeft plaats gevonden. Ook is Prinz stokdoof, wat mede kan komen door een verwaarloosde oorontsteking, die nog steeds actief is. Op de röntgenfoto was te zien dat er artrose tussen de borstwervels zit, de rugwervels waren hier vrij van. Een opmerkelijke plaats volgens de dierenarts, aangezien dit de meest stabiele wervels zijn in het lichaam. Volgens de dierenarts meestal het gevolg van een ongeval of mishandeling….

Vanaf het moment dat Prinz hier op het terrein vrij rondliep was hij hier op zijn gemak. Hij was de hele dag aan de wandel en leek plots te beseffen dat de wereld werkelijk groter was dan de hoek in de tuin aan de ketting die 12 jaar lang zijn wereld geweest is! Ook de kennismaking met de andere honden verliep buitengewoon goed. En het frisse, schone drinkwater leek hem eveneens goed te bevallen!

We kunnen niet anders zeggen dan dat Prinz op het moment heel tevreden en gelukkig is, geniet van de nodige vachtverzorging, de knuffels en de persoonlijke aandacht en niet te vergeten de bewegingsvrijheid. Prinz krijgt medicatie voor zijn hart en de oorontsteking.

Prinz slaapt ‘s nachts met moeite binnen in huis, overdag wil hij echter absoluut niet binnen aangezien hij dit absoluut niet gewend is geweest en erg nerveus wordt en dan gaat hijgen.

We willen dan ook dolgraag nog een geïsoleerd hondenhok voor hem kopen waarin hij zich overdag lekker warm en beschut Prinz-heerlijk kan terugtrekken voor het geval hij buiten wil blijven.

Wilt u adoptie-ouder van Prinz worden of een donatie doen voor een Prinz-heerlijk onderkomen voor hem, dan is dat van harte welkom!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share