Operatie te duur, hond inslapen? (bericht geplaatst op 22 augustus 2011)

access_time 28-11-2013

Midden deze week werden we door een (voor ons bekende) dierenarts gebeld. Hij stond voor een moeilijk dilemma. Er waren mensen in zijn praktijk gekomen met hun aangereden hondje. Het diertje had overduidelijk een gebroken bovenbeen en moest zo snel mogelijk geopereerd worden, zodat de twee stukken bot weer netjes gezet en vastgezet zouden worden. Maar de mensen gaven aan dat ze hier geen geld voor (over) hadden. Alle excuses kwamen op tafel: 6 kindermondjes die gevoed moeten worden, waarvan één zelfs gehandicapt… Zelfs het voorstel om de operatie in termijnen te betalen werd afgeslagen. Of de dierenarts het diertje dan maar in wilde slapen…

Gelukkig heeft deze dierenarts zijn beroepseed en zijn gevoel goed op een rijtje. Want een hond die nog geen jaar oud is vanwege een te verhelpen technisch mankement in laten slapen, dat kan echt niet. Maar hij kon de operatie wel uitvoeren, maar wat moest er dan daarna met het hondje…? Zie hier het dilemma van de dierenarts.

Hij besloot ons te bellen. Wij besloten op ons beurt weer snel dat de operatie, ook al zouden de kosten daarvan aanzienlijk zijn, in ieder geval door moest gaan. Want hoewel het hier niet om een onplaatsbaar dier gaat, was hij wel acuut in nood. En de eigenaren moesten afstand doen van het hondje, want die droegen al helemaal niet bij aan de zekerheid in het leven van dit jonge dier. Toen de operatie geslaagd was, zijn we het hondje op gaan halen. Eenieder die deze Shih Tzu x Yorkshire Terriër reu met reusachtige onderbeet ziet, zou smelten voor die grote bruine ogen die je schuchter aankijken. Zelfs als je niet weet dat, als het aan zijn voormalige baasjes lag, hij je helemaal niet meer aan zou kunnen kijken…

Nu zoeken we een goed nieuw huis voor Loekie, zoals we hem gedoopt hebben. Want ondanks  dat hij zeker nog 6 weken zal moeten revalideren en in die tijd nog meermaals de dierenarts zal moeten bezoeken om te kijken of alles naar wens heelt, ligt het helemaal in de verwachting dat deze jonge knuffelbeer weer normaal zal kunnen lopen. En dan kan hij met zijn zachte persoonlijkheid nog vele jaren bij een fijne familie wonen. Iedereen die interesse heeft of iemand weet die interesse zou kunnen hebben, kan direct al contact met ons opnemen. Het handigst is via e-mail: info@stichtingmelief.nl.

Kunt u geen hondje opnemen, maar wilt u wel helpen? De operatie van Loekie kost 300 tot 350 euro. Dan komen daar nog de kosten van controles en controle-röntgenopnamen bij. Om onduidelijke redenen heeft Loekie pas één enting gehad, dus daar moet ook nog een vervolg aan gegeven worden. Al met al dus een hoop onverwachte kosten voor Melief, die we moeilijk aan een nieuw baasje kunnen doorberekenen… U kunt dus ook ontzettend helpen door een bijdrage over te maken voor de kosten die we voor Loekie moeten maken.

Namens Loekie alvast ontzettend bedankt voor uw hulp!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share