Open Dag 2009 groot succes! (17 september 2009)

access_time 18-11-2013

Op zondag 30 augustus heeft onze jaarlijkse Open Dag plaatsgevonden. Vanaf 11 uur waren geïnteresseerden welkom om de opvang te bezoeken. Naast dat men de dieren en hun verblijven kon bekijken, was er ook weer de mogelijkheid om iets te eten en te drinken te kopen.  Nieuw dit jaar was dat we een loterij gehouden hebben. Ook was er, na een paar jaar afwezigheid, een rommelmarktkraam. Natuurlijk was de opbrengst van alle activiteiten geheel ten bate van de dieren.

Nadat de bezoekers, die ondanks dat er aanvankelijk af en toe een bui viel, bij de ingang ontvangen werden door Ulrike en Evelyn, samen met Heinz, door wie ze ook voorzien werden van de nodige informatie, konden ze doorlopen naar het achterterrein. Van hieruit kon men de bij de ingang verkregen rondleiding op papier volgen. Deze verliep via de volières naar de geiten- en schapenweide(s). Van hieruit konden de bezoekers ook uitvoering kennismaken met de varkens in hun eigen weides. Nadat men hier omheen gelopen was, kon gekeken worden bij de grote watervogelvijver en zijn bewoners. Ook kon gekozen worden om door te lopen naar het terrein waarop de kippen, pauwen, kalkoenen, fazanten en katten wonen. Van daar uit kon men doorlopen om op de hanenweide te kijken. Of om uitgebreid te kroelen met de katten in de kattenstal.

Terug op het beginpunt was het dan tijd voor een hapje en een drankje. De catering werd vakkundig gevoerd door Caroline, Ellen, Marianne en Wilma, geassisteerd door Jeroen. Mede daardoor werd er graag gebruik van gemaakt. Jolanda en Betty hadden zich ontfermd over de rommelmarktkraam, waar men allerlei snuisterijen op de kop kon tikken. En waar de kinderen in de grabbelton konden graaien. Carsta en Stephi brachten, met hulp van Gianluca, lootjes aan de man, waarmee men door vrijwilligers en de plaatselijke middenstand beschikbaar gestelde prijzen kon winnen. Alleen deze loterij heeft al €500,- opgeleverd! Verder verkochten zowel Stephi als Martine handgemaakte sieraden. Lothar en Marc liepen overal tussendoor om de vragen van de gasten te beantwoorden.

Ondanks dat het weer aanvankelijk wat tegen zat, is de dag mooi verspreid bezocht door zo’n 475 belangstellenden. Het was ook heel fijn om te zien dat ook dit jaar weer een groot aantal donateurs uit Nederland de reis had ondernomen om de dieren in de opvang te bezoeken. Ook heeft Ria een personenbusje met mensen uit de regio Rotterdam ‘s ochtends heen en ‘s middags weer terug gereden. Afgaande op de reacties, heeft men een goed beeld gekregen van het werk dat op Gnadenhof Melief plaatsvindt. Afgaande op de opbrengsten van de verschillende activiteiten, mogen we ook concluderen dat dit werk in goede aarde valt!

Hierbij willen we iedereen die eraan meegeholpen heeft deze Open Dag mogelijk te maken, hartelijk bedanken. En we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share