Noodfonds voor Dieren helpt ons uit de brand (bericht geplaatst 30 mei 2010)

access_time 18-11-2013

Een opvang als Gnadenhof Melief kan niet zonder bestelwagen: (grote hoeveelheden) voer halen (50 kilo zakken!), een pallet kattenbakvulling, met de meest uiteenlopende dieren naar de dierenarts, dozen met groente ophalen bij de supermarkten, de lege dozen wegbrengen naar het oud papier…

Dit alles liep spaak toen de huidige bestelbus het begaf. Na overleg met Stichting DierenLot dienden we een spoedaanvraag in bij hun speciaal voor noodgevallen in het leven geroepen Noodfonds voor Dieren.

Dankzij de snelle actie van de mensen van Stichting DierenLot hadden we binnen een paar dagen na onze aanvraag al de uitslag: DierenLot wilde ons helpen aan een andere bestelauto! Daarmee was in één klap het ontstane logistieke probleem opgelost! Ook wilden ze hem nog met ons logo beplakken.

Gelijk hebben we contact gezocht met Hugo Peek, die ook  onze prachtige folder ontworpen heeft. Hij heeft (meer dan) zijn pinksterweekend opgeofferd om het logo aan te passen zodat het geschikt werd voor de beletteraar.

Anderhalve week na de aanvraag was het zover: we konden de auto ophalen. En zo’n rit moet natuurlijk gelijk goed benut worden en dus haalden we gelijk nog wat dieren op die zaten te wachten op hun nieuwe huis bij ons in de opvang. Zodat de eerste rit van de Fiat Doblo Cargo gelijk met een volle bak plaatsvond…

Wij willen Stichting DierenLot en met name Mariëlle Beerling enorm bedanken voor de snelle actie en natuurlijk de geweldige auto. Ook bedanken we Hugo Peek, die menig (nachtelijk) uurtje achter zijn computer heeft doorgebracht zodat de belettering aangebracht kon worden en we zo snel mogelijk over de auto konden beschikken.

En natuurlijk Betty, die samen met nog een vrijwilligster Marc van het station en de dieren van hun tussenstation opgehaald en naar de nieuwe auto gebracht heeft!

Hier laat DierenLot zien dat ze er (ook) zijn voor directe actie voor de dieren! We kunnen dan ook niet vaak genoeg benadrukken dat meedoen aan de Dierenloterij directe hulp voor dieren betekent. Dus als u nog geen loten heeft, kijk dan op www.dier.nu hoe Stichting DierenLot werkt. Door loten te kopen kunt u niet alleen mooie prijzen winnen, maar ondersteunt u direct dieren in nood!

www.dier.nu    
www.hugopeek.nl

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share