Nieuw leven: welkom Charissa en Amadeo

access_time 23-06-2024

Nieuw leven: welkom Charissa en Amadeo
Na de dood van Survivor zijn de koeien Isabella en Queen Herma nog onafscheidelijker dan voorheen… Dat de drie-eenheid verbroken was, zorgde bij ons voor een enorme leegte. Het gemis van Survivor is enorm. Toch lieten Isabella en Herma zien dat het leven doorgaat, door niet te treuren en gewoon iedere dag samen de wei op te gaan. En wie had gedacht dat zich al zo snel weer nieuw “runderleven” bij Melief zou aandienen.

Ons bereikte een bericht van iemand die tijdens het zoeken op Kleinanzeigen (de Duitse Marktplaats) een “dit interesseert u wellicht ook”-advertentie onder ogen had gekregen die haar niet meer losliet. Voor een minimaal bedrag werden er piepjonge kalfjes aangeboden. Bij navraag bleek dat het om uitgesorteerde, dus overtollige diertjes te gaan, die pas bij de melkveehouder geboren waren. Weggehaald bij hun moeder, omdat ze anders de melk zouden opdrinken die de boer wilde verkopen voor menselijke consumptie… Het grote drama van de melkindustrie. Inmiddels had de persoon de advertentie besproken met collega-dierenbeschermers en werd het plan opgevat een aantal kalfjes van hun noodlot te redden.
En daar kwam Melief in beeld. Want dieren redden betekent natuurlijk ook dat je ze een veilig thuis moet bieden. We besloten dat we dit aan 2 kalfjes konden geven. En zo werd de ruimte die Survivor letterlijk vrij gemaakt had met zijn overlijden, in het vooruitzicht gesteld aan stiertje Amadeo en koetje Charissa. Een trouwe vrijwilligster uit de Melief-familie hoorde het verhaal van de twee en bood aan de bevrijdingssom voor hen te betalen, dus dat was ook direct geregeld!

Op 7 juni gingen we op pad om Amadeo en Charissa op te halen. Tot het moment van ophalen stonden ze bij het betreffende bedrijf naamloos, zonder moeder, in de groep met uitgesorteerde kalfjes. Veel te mager en niet wetend wat hen te wachten stond, gingen ze mee in de aanhanger. Onwennig stonden ze samen in hun paardenbox vol met stro, nadat ze bij Melief, hun nieuwe, veilige thuis, aangekomen waren. Gelukkig kwam er al snel herkenning, in de vorm van de melkemmer met speen, waarvan ze geleerd hadden dat hun eten daaruit komt, in plaats van, zoals het zou moeten zijn, uit de uier van hun moeder.

Charissa en Amadeo voelen zich steeds meer thuis en worden door het gaas nauwlettend in de gaten gehouden door Isabella, bij wie haar moedergevoelens duidelijk opgewekt zijn! We kunnen niet wachten totdat de kalfjes groot genoeg zijn om in de grote stal bij Isabella, Queen Herma, de geiten en de honden in te trekken! Welkom Charissa en Amadeo!

 

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share