Luna (rechts) is overleden..

access_time 23-07-2018

Helaas weer een slecht bericht… Luna is afgelopen zaterdag 21 juli 2018 op 12-jarige leeftijd overleden. Sinds het begin van de week kon ze niet meer lopen. Bij de dierenarts bleek dat ze Spondylose had, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat er zenuwen beklemd zaten. Ook was op de röntgenfoto te zien dat ze vlekken op haar longen had, wat geen goede prognose gaf. Medicijnen werkte niet en het ging steeds slechter met haar. De dierenarts heeft haar in laten slapen. We zijn enorm dankbaar voor de 2 mooie jaren die ze nog bij ons heeft mogen hebben samen met haar vriendin Lea. Rust zacht lieverd.

Hieronder is het verhaal te lezen over haar achtergrond en hoe ze samen met Lea bij ons terecht kwam.


Eind juni 2016 werd er contact met ons opgenomen door een vrouw die vertelde dat een vriendin van haar en haar man de (dierenarts)kosten van hun twee golden retrievers van 9 jaar oud niet meer konden betalen. De twee waren bij de mensen opgegroeid en nu moesten ze met pijn in hun hart afstand van hen doen. Twee honden van 9 jaar, daar vind je niet snel een nieuw huis voor. Het moest ook allemaal acuut, en we besloten de twee op te nemen en er een nieuw adres voor te zoeken.

Toen de honden gebracht werden door de bewuste vriendin, bleek dat het stel nog twee honden had, die ze wel gewoon konden houden. Het was een merkwaardig verhaal, maar het was wel duidelijk dat de Golden girls, zoals hun ‘werknaam’ bij ons al snel geworden was, beter af zouden zijn bij een andere familie dan deze. Daarbij kwam dat het zulke lieve, ongecompliceerde honden zijn die ieders hart stelen. Dus maakten we een mooi filmpje van de dames Luna en Lea en posten het op Facebook. De twee zijn onafscheidelijk en dat is ook de reden waarom we erbij vermeldden dat ze alleen geadopteerd konden worden als iemand ze samen een rustige, gezellige oude dag zou kunnen bieden.

De video kwam 2 juli online en werd sindsdien meer dan 100 keer gedeeld. Dit leidde echter tot 0 e-mails van mensen die hen in hun gezin op wilden nemen. Daarbij zullen de leeftijd en het feit dat ze alleen samen herplaatst zouden worden natuurlijk een grote rol gespeeld hebben. Maar: inmiddels waren de dames gesteriliseerd en hadden ze geruisloos al een plek in de huis-roedel ingenomen. Dus inmiddels is de fysieke adoptietermijn gesloten en blijven Luna en Lea hun oude dag bij Melief doorbrengen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share