Kittens gedumpt in het bos (bericht geplaatst op 29 november 2012)

access_time 02-12-2013

Dezelfde dag dat het Lothar en Jasmine lukte om stier Limou op onze weide te lokken, liep vrijwilliger Denis ’s ochtends nog met zijn hond in het bos te speuren of hij de voortvluchtige ergens zag. Hij zag hem niet, maar stuitte wel op een koppeltje overduidelijk zonet gedumpte kittens, vlak achter onze achterste weide.

    

De twee zaten dicht bij elkaar en liepen verdwaasd rond te kijken waar ze nu eigenlijk beland waren. Natuurlijk lichtte Denis ons direct in en al snel waren de twee supertamme broertjes in een vervoersbox op weg naar Gnadenhof Melief. De twee waren snel van hun dichtgeplakte oogjes af en zijn helemaal gezond en ook helemaal zwart. Alleen heeft de één lang haar met wat wit borsthaar en de ander kort haar met een paar witte haren op zijn rug. Ze zijn met zekerheid in huiselijke kring opgegroeid, want ze hebben totaal geen angst voor mensen.

 

Om dit soort ordinaire dumppraktijken te voorkomen zijn we voor het verplicht registreren van dieren door middel van een onderhuidse microchip. En dat geldt zowel voor katten als voor honden. Als van gedumpte dieren door het aflezen van de chip de eigenaar te herleiden is, dan zullen impulsieve aanstaande diereneigenaren hopelijk wel twee keer denken voordat ze ondoordacht een dier aanschaffen. Daarbij zou idealerwijs dan ook de regelmatige behandeling door een dierenarts (enten, ontwormen, etc.) en het (in bijna alle gevallen) castreren van huisdieren verplicht moeten worden. Maar voordat dit alles wettelijk vastgelegd is, zal er nog heel veel werk verzet moeten worden.

En nu zoeken we natuurlijk voor deze twee nog een goed huis! Kijk snel op de kitten-pagina en wordt verliefd…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share