Extreme kou: kammen vriezen af (bericht geplaatst op 24 februari 2012)

access_time 02-12-2013

Vorige week is er een groep hanen en kippen in de opvang gekomen. Het gaat om dieren van een dumplocatie in de omgeving van Dordrecht. Met de regelmaat van de klok worden daar overtollige dieren geloosd.

Zeker in periodes van extreme vorst, zoals de afgelopen weken, hebben de dieren het zo in de open lucht extreem zwaar. Buiten dat ze helemaal geen eten kunnen vinden en waterplassen, om te kunnen drinken, allemaal bevroren zijn, zitten de dieren ook nog eens dag en nacht in de vrieskou. Met als gevolg bevroren kammen en lellen. Naast dat dit enorm pijnlijk voor de dieren moet zijn, vallen de delen die bevroren geweest zijn, af. Zo hebben we hier diverse hanen (want die hebben meestal de grootste kammen) uit dergelijke situaties rondlopen bij wie de kam door de vorst gehalveerd is.

Een oplettende omwonende, die de kippen en hanen gevoerd heeft en de Dieren S.O.S. in Dordrecht heeft gebeld, heeft nog een poging gedaan de kammen met vaseline in te vetten om hen te beschermen tegen de vorst. Bij de haan op de foto heeft het duidelijk niet mogen baten. Pas over enkele weken zullen we kunnen zien wat er van zijn kam en lellen overgebleven is…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share