Extra hoge dierenartsrekening (13 maart 2013)

access_time 03-12-2013

In februari was het zover, alle honden moesten weer geënt worden. Omdat ze dan ook gelijk volledig medisch gecontroleerd worden, zoals wegen, hart afluisteren, oren en gebit bekijken, moesten ze alle 43 naar de dierenarts! Gelukkig zit de dierenarts niet ver weg en lukte het om alle honden tussen de spreekuren door in 2 dagen tijd in de spreekkamer gehad te hebben. Op een enkeling na heeft iedereen zich voorbeeldig gedragen, terwijl toch niet iedereen bij Melief woont om zijn of haar voorbeeldige gedrag. Kyra is als enige op een later tijdstip in de opvang geënt, om stress zoveel mogelijk uit te sluiten.

Deze hele onderneming resulteerde niet alleen in het succesvol volbrengen van het entprogramma met extra kennelhoest en rabiës, maar ook in een paar extra afspraken voor broodnodige gebitssanering en hier en daar bijstelling van hartmedicijnen, pijnstillers en diëten.

Ondanks dat de dierenarts een verlaagd tarief hanteerde voor de entingen, kwamen we voor de maand februari uit op een dierenartsrekening van 2300 Euro, wat zeker ruim 1000 Euro meer is dan een gemiddelde Melief-dierenartsrekening. We vinden het belangrijk om te laten zien dat we van de in dankbaarheid ontvangen donatiegelden de best mogelijke verzorging proberen te geven aan dieren die nergens anders meer terecht konden. Deze honden hoeven daar tenslotte niets van te merken en kunnen er weer even tegenaan!

In april zijn de ruim 80 katten aan de beurt en moeten we dus weer rekenen op een extra hoge uitgave…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share