Een weekend in het teken van Melief (18 februari 2013)

access_time 03-12-2013

Het weekend van 2 en 3 februari was een bijzonder weekend voor Melief. Er werden precies op die dagen meerdere evenementen georganiseerd waarbij de opbrengst voor de dieren bij Melief bestemd was.

Allereerst was daar de jaarlijkse Winterwandeling, waarvan hieronder een verslag:

“Zaterdag 2 februari ging om 5.45 uur de wekker, want we moesten naar het Noord Hollandse Duinlandschap voor de jaarlijkse winterwandeling. Deze door Wim Heijboer georganiseerde tocht stond dit keer geheel in het teken van “het dichtlopen van het gat in het dak van Stichting Melief”

Met even een  tussenstop in Delft, waren we rond 8.30 uur op parkeerplaats Geversduin, de startplaats, waar het langzaamaan steeds drukker werd. De aanvang van de wandeling zou om 9.00 uur zijn, maar lichte problemen met de Duinkaarten en de Duinwachter, werd iedereen door Yvonne Kroonenberg op pad gestuurd. Zij liep, als Beschermvrouw van de varkens bij Stichting Melief, ook mee en ze had 2 schattige hondjes bij zich ter begeleiding.

De ca. 140 deelnemers moesten rond 15 km afleggen onder goede weersomstandigheden, de goden waren ons gunstig gestemd, op onze heenweg in de auto goot het nog flink. De snelle lopers konden de route verlengen, de mindere wandelaars wat inkorten.

Na ca. 45 minuten lopen was er een eerste stop met koffie/thee en appeltaart, wat een ieder zich goed liet smaken. Een kleine hagelbui verdreef even de zon, maar dat drukte de stemming niet. Een mini-stop zorgde voor een lekkere mandarijn en een volgende korte stop liet ons genieten van een glaasje `boswandeling` en een zakje nootjes. Zo kwamen wij die 15 kilometer wel door!

Aan het eind van de trip was daar een volledige lunch onder een stralend blauwe lucht met 2 soorten vegetarische soep, heerlijk vegetarisch belegde, mooi donkerbruine sandwiches en een keus aan toetjes.

Nog was het niet op, want iedere deelnemer was vanaf 13.00 uur welkom in de bovenzaal van kasteel Marquette. Daar stond nog een ware `blarenbal` op het programma met Folkmuziek, Spaanse dans met een korte workshop en een heuse samenzang van allemaal Hollandse liedjes. Onder het genot van allerlei vegetarische hapjes en drankjes werd er zo naar een climax gewerkt.

Rond 16.00 uur kon Wim een groot bord in de hoogte houden met daarop het eindbedrag: 2730,90 Euro voor het dak!   

Waarlijk fantastisch, iedere gulle inschrijver /gever/ sponsor wordt hartelijk bedankt, alsmede de vrijwilligers! De tussenstops waren allemaal erg goed verzorgd, partytenten op de lunchplek, als ook banken etc.

Namens alle dieren bedankt!
een meeloper/genieter “

Wat een geweldig bedrag is daar bijeen gekomen door inschrijfgeld, lopers die zich hadden laten sponsoren en giften ter plekke! Hierbij bedanken we zowel de lopers als de organisatie voor deze impuls voor de dakrenovatie!

– – –

Diezelfde zaterdag togen vrijwilligsters Wilma en Silvia naar Kerkwijk om Melief te vertegenwoordigen op de Crazy Chihuahua Dag. De organisatoren van deze terugkerende dag voor liefhebbers van het ras hadden ditmaal Melief uitgekozen als goed doel om op deze dag voor in te zamelen.

Wilma en Silvia zorgden voor de informatieverstrekking aan de bezoekers, terwijl er door de organisatie ook vlijtig loten voor de loterij verkocht werden. Het was een succesvolle dag waarbij veel mensen geïnformeerd konden worden en Wilma zelfs nog tot jurylid gebombardeerd werd om het beste baas-hond-koppel van de dag uit te kiezen.

In totaal bracht de dag bijna 750 Euro op voor Melief, iets wat we van te voren niet hadden durven hopen! We bedanken Evelien Haagsma en de rest van de organisatie heel hartelijk dat zij aan Melief gedacht hebben bij het uitzoeken van een goed doel!

– – –

Zondag 3 februari reed Marc samen met vrijwilligster Marion naar Fürstenau. Daar vond namelijk de opening plaats van een tentoonstelling van de fotografe/kunstenares Dagmar Grotefent-Pudill, die naar aanleiding van een krantenartikel in de zomer van 2012 over Melief, aangegeven had dat ze de opbrengst van het werk dat verkocht zou worden, naar Melief mocht gaan.

De tentoonstelling met foto’s en vrij werk was een weergave van een rondreis door Vietnam, waarbij mevrouw Grotefent-Pudill ruim 2500 foto’s maakte en regelmatig erg onder de indruk was van wat ze fotografeerde. Om deze indrukken een plaats te geven, maakte ze er gecombineerd beeldend werk op recyclepapier bij.

De opening werd zeer druk bezocht en er waren zoveel verschillende burgemeesters aanwezig dat er een foto voor de krant gemaakt werd. Op de foto is te zien dat de kunstenares een gesigneerde  foto van een levende waterbuffel die achterop een rijdend brommertje gebonden ligt, aan Marc overhandigt.

Wij bedanken Dagmar Grotefent-Pudill voor het geweldige gebaar om de opbrengst van de tentoonstelling aan Melief te doen toekomen. Inmiddels heeft zij ons laten weten dat verkoop en collectebus 218,50 Euro opgebracht hebben!

Het is hartverwarmend dat er in één weekend van zoveel kanten ondersteuning voor het werk van Melief was. Wij bedanken nogmaals iedereen die hier deel van uitmaakte enorm voor alle inspanningen!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share