Dumpkippen en -hanen (bericht geplaatst op 6 mei 2012)

access_time 02-12-2013

Ondanks dat we nu alweer ruim 5 jaar met de opvang in Duitsland zitten, zijn er nog steeds beruchte dumpplekken in Nederland die door vrijwilligers ter plaatse in de gaten worden gehouden.

De afgelopen weken is er door Tanja en Jolanda afzonderlijk steeds gecontroleerd op zo’n plek bleken er 2 hanen en een broedse kip rond te lopen. Deze kip had besloten net tijdens de inspectie van haar nest af te komen, want anders was ze pas gesignaleerd als er kuikens waren.

Tanja wist al eerder één van de hanen te pakken te krijgen. En vorige week kon Jolanda, met enig gerol in de brandnetels, de kloek met kuikens in één keer van haar gelukkig op tijd ontdekte nest vangen! Op het nippertje wist ze ook de haan nog te vangen, en zo kwam het dat ze hen allemaal afgelopen dinsdag in Sögel af kwam leveren.

 

Dat Jolanda het vermoeden uitsprak dat er nog een kip zat te broeden, is nog tot daar aan toe. Maar dat we één dag later een mail van haar kregen dat er weer drie hanen neergegooid waren, doet ons bijna de moed in de schoenen zinken…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share