Bonnie & Clyde (bericht geplaatst op 3 november 2010)

access_time 28-11-2013

Onlangs werden we gebeld door een vrouw die zich sterk wilde maken voor de dieren van een oudere heer die overleden was. De man huurde een wei naast de wei die zij zelf huurt. De dieren bevonden zich daar nog altijd en normaal gesproken zou de familie van de overledene zich over de dieren moeten ontfermen. Maar de familie keek niet naar de dieren om en hadden het al zover laten komen dat de verhuurder van het stukje grond een termijn had gesteld dat de dieren van het terrein af moesten zijn, omdat hij het weitje opnieuw wilde verhuren. Andere adressen zoeken was voor de familie teveel moeite, dus zouden de dieren eind van de week op transport naar de slacht gaan.

Onder deze dieren bevonden zich 2 Shetlandpony’s. De ervaring leert dat dit soort dieren niet snel een nieuw onderdak kunnen vinden, aangezien er weinig met de dieren gedaan kan worden. Over het algemeen kan er niet op gereden worden behalve door jonge kinderen. Soms worden ze voor een koetsje gezet, maar meestal vind men de dieren meer een last. Want ze eten wel gewoon mee en hun stal moet ook gewoon schoon gemaakt worden. Kortom, dieren die alleen maar geld kosten en niets opleveren. Na in ons netwerkje rondgevraagd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat er op deze korte termijn geen oplossing voor hen gevonden kon worden. We besloten de dieren hier op te nemen.

  

Vrijdag de 22e zijn de twee, een ruin en een merrie, door de bezorgde buurvrouw bij ons gebracht. Wat meteen opviel toen de paardendeken van de rug van de dieren werd gehaald, is dat er kale plekken op de rug van de merrie zaten. Verder waren manen en staarten totaal vervilt. Bij nadere bestudering van de kale plekken en de rest van de vacht, bleken beide dieren onder de mijten te zitten. Bij de merrie dus zelfs zo erg dat de vacht losliet. Er was dus goed te zien dat de dieren niet goed verzorgd waren, maar verder maakten ze geen ongezonde indruk. Wel opvallend is, dat ze bovengemiddeld veel liggen. Dit is de laatste dagen al wat minder geworden.

De twee, die van hun baas de namen Bonnie en Clyde meegekregen hebben, zijn inmiddels behandeld tegen de mijten en hun manen zijn uit de klit gehaald. Het zijn twee rustige, makkelijke maatjes, die zich langzaamaan steeds meer thuis voelen in hun nieuwe situatie. Wilt u één van deze ‘gangsters’, of misschien zelfs allebei, op afstand adopteren, kijk dan hier hoe u dat kunt doen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share