Bezoek van kleuterschool de Purzelbaum (18 februari 2014)

access_time 18-02-2014

Woensdag 12 februari kwam er een groep van 18 kinderen van kleuterschool de Purzelbaum uit Lathen-Wahn op bezoek. Ze hadden op school een thema-week over dieren, en dan in het bijzonder ook over dieren die slecht behandeld worden. Eén van de leidsters bedacht toen om een bezoek aan het Gnadenhof in de buurt, bij uitstek een plaats waar dieren wonen die het ooit slecht hadden, te brengen, en zo geschiedde.

    

De kinderen waren goed voorbereid en genoten van de rondleiding. Als ze niet te veel afgeleid werden door weer een ander dier, luisterden ze aandachtig naar de verschillende voorgeschiedenissen van de dieren. En daarna hielpen ze ook allemaal mee om de auto uit te laden, die helemaal vol zat met voer voor de dieren, waarvoor we de kinderen vanaf deze plaats nogmaals bedanken!

We vinden het erg belangrijk dat, zeker in een omgeving waarin dieren volledig gereduceerd zijn tot gebruiksvoorwerp c.q. voedingsmiddel opgeslagen in volledig afgesloten stallen, kinderen dieren kunnen ontmoeten in een voor de dieren fijne omgeving, in de buitenlucht met de beschikking over een stal met vers stro. We waren dan ook zeer tevreden dat we deze keer de uitroep: ik wist niet dat varkens lopen konden! niet voorbij hoorden komen. Tot slot werd er besloten dat het bezoek van beide zijden voor herhaling vatbaar was.

    
Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share