Bessie eindelijk hier! (bericht geplaatst op 22 augustus 2011)

access_time 28-11-2013

Drie jaar geleden werden we gebeld door een mevrouw die voor een “vergeten” hangbuikzwijntje bij haar werk zorgde. Ze vroeg of wij een goed adres voor deze dame wisten, ze was bereid tot die tijd nog de zorg voor haar op zich te nemen.

Maanden later vonden we een gegadigde, de nieuwe bazen ging binnen een half jaar een omheining bouwen omdat ze 2 ras-varkentjes hadden gekocht. Bij deze twee wilden ze best Bessie opnemen. Geduldig zorgde de vrouw de hele winter nog voor Bessie, maar enkele weken voor de geplande verhuizing zagen de gegadigden ervan af om Bessie op te nemen bij hun 2 ras-varkentjes , ze zou toch te veel werk veroorzaken… maanden waren hierdoor verloren gegaan.

Korte tijd na die domper werd er een walhalla voor haar gevonden, bij iemand die voor de hobby een klein dierparkje aanlegde en hier opvangdieren in wilde huisvesten. Bessie verhuisde en haar toekomst leek niet stuk te kunnen, ze had zelfs een soortgenoot gekregen!

Enkele maanden erna werd het verblijf voor de varkens aanzienlijk kleiner gemaakt door middel van een schrikdraadje en de twee varkens konden enkel op een stoepje rond de blokhut lopen. Bessie en het andere varken vonden dit wat te intiem en Bessie verjoeg haar soortgenoot, althans dat probeerde ze. Door dit gedrag werd besloten dat Bessie weer weg moest.

Er werd gelukkig een volgende kandidaat gevonden. De betreffende vrouw begon voor het eerst van haar leven aan hangbuikzwijntjes en was dolenthousiast. Ze nam Bessie op en tegelijkertijd kwam er een ander varkentje dat ook een ander huis zocht. De knul was verlegen en wat angstig voor Bessie, maar na de nodige mails, telefoontjes en overdracht van informatie en ervaring kwam er een klik tussen de twee en zouden ze nog lang en gelukkig leven. Toch…?

Helaas niet dus… Bessie’s partner had problemen met eten en bleek een ernstige tumor met uitzaaiingen te hebben. Hij moest worden geëuthanaseerd. De vrouw zat vol verdriet, ze had kosten nog moeite gespaard, maar was totaal uit het veld geslagen door alle problemen die ze met de twee op haar nek gekregen had. Ze zag het niet meer zitten en wilde afstand doen van Bessie. En zo kwam Bessie, na heel wat verhuizingen en veranderingen doorstaan te hebben, uiteindelijk bij ons terecht.

We proberen altijd eerst een goed huis voor dieren te vinden voordat we dieren hier permanent opnemen, maar als je dan al dat gezeul met een dier van dichtbij ziet plaatsvinden, dan is het moeilijk om te vertrouwen op het beloofde plekje dat mensen ogenschijnlijk aan een dier willen bieden. Want onvoorwaardelijk voor een dier gaan is daarbij een vereiste! Bessie is nu hier en blijft hier voor altijd!! Ze krijgt pijnstillers voor een probleem met haar voorpoot en ze moet nog steeds de nodige kilo’s kwijt. Bessie is echt een heel lief vrouwtje en al een beetje een oogappeltje. Bij verschillende voorgaande adressen ontpopte ze zich soms tot een terreur-dame, maar hier gaat ze prima om met de 6 andere hangbuikzwijntjes!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share