Afgegeven hoogzwangere poes bevalt dezelfde nacht nog! (bericht geplaatst op 25 augustus 2011)

access_time 28-11-2013

Gisteren kwam er een vrouw aan de deur. Ze had een aanloopkat enkele weken eten gegeven, het dier was nu hoogzwanger en ze moest er vanaf. Meerdere malen zei ze dat ze liever de kittens niet dood wilde maken, maar wat moest ze doen aangezien ze nul op rekest kreeg bij asiel en gemeente. De regel is nu eenmaal zo dat als je een zwerfdier eten geeft, je gelijk de eigenaar bent! In het voorjaar hebben we nog een artikel in de lokale kranten geplaats om mensen op te roepen hun kat te laten neutraliseren en dus ook de zogenaamde aanloopkatten.
Goed bedoeld voeren mensen een zwerfkat, maar wil je echter het beste voor dit dier, dan laat je hem of haar gelijk neutraliseren, aangezien je anders een kattenpopulatie kweekt door goed voedsel te verstrekken. Waardoor het een vrijbrief is om ongestoord te vermeerderen… Waardoor het zwerfdieren probleem alsmaar groter wordt!

Aangezien de situatie nogal urgent was en het er niet best uit zag voor moeder en haar toekomstige kroost, besloten we dat de vrouw de kat langs kon brengen. Gisteravond hebben we een verblijf voor haar geïnstalleerd en om 12.00 vannacht nog even met haar geknuffeld. Vanmorgen zei ik voor de grap tegen Marc dat ik ging tellen hoeveel kittens ze al had. Ik kwam bij haar en apentrots keek dit lieve dier me aan, naast haar drie kleine zwarte katjes! Vanmorgen gelijk contact met de dierenarts gehad om te vragen hoe we de vlooien en wormen aan mogen pakken bij de pasgeborenen, aangezien ze ook zwart zien van de vlooien!

Maar moeder en kinderen zijn nu in ieder geval in veiligheid en maken het goed!

Wilt u wat voor deze moederkat met kinders betekenen, dan zou een bijdrage voor haar welkom zijn! Aangezien ze nog een bloedtest moet ondergaan ter controle van kattenaids en leukose, gesteriliseerd moet worden over een aantal weken, en voorzien moet worden van de nodige entingen, net als haar kittens. En dan hebben we het nog niet gehad over de ontwormingen en haar gedekte tafeltje voor 4…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share