Thor

add Toevoegen
Toevoegen

Omdat er bij ons in de omgeving een roedel wolven is gesignaleerd, zijn we altijd aan het kijken hoe we ons terrein zo goed mogelijk kunnen bewaken. Want het is prachtig voor de natuur als er weer een evenwicht ontstaat tussen de dieren door een natuurlijke vijand als de wolf, ten opzichte van de mens als jager. Maar de dieren die bij Melief leven, zijn geen onderdeel van dat natuurlijk evenwicht, en moeten niet alleen tegen vossen en wolven, maar ook tegen de mens als indringer beschermd worden. We weten dat er in de omgeving al schapen door wolven gedood zijn…

We hebben al een aantal jaren een goed team van honden die de kudde bewaken op de grote weide met Mastin Español dame Juna en de twee kruisingen Dolores en Paloma. Mastin-reu Valerio heeft zich hier als laatste aan toegevoegd. Mastins Español (Spaanse Mastiffs) zijn uitermate geschikt om in een situatie als de onze te “werken”: ze zijn lief voor de mensen die via de goede weg binnenkomen, zoals de bezoekers op zaterdag, maar zijn uitermate waaks en fel op alles wat zich om of langs het terrein begeeft. En het mes snijdt aan twee kanten: deze dieren zitten in het gunstigste geval hun hele leven in een Spaans asiel. Behalve als ze in een dodingsstation belanden… Bij ons hebben ze een nuttige functie, hebben ze een groot terrein en kunnen ze hun waak-instinct goed gebruiken. We introduceren een van de nieuwe bewakers: Thor.

Thor woonde al in Nederland, nadat hij in 2016 in Spanje geboren was. Hij is pas anderhalf jaar, maar was al volledig uitgegroeid. Hij woonde nu bij een familie met 2 andere honden, katten en een kip. Maar de vrouw des huizes zag aan Thor dat hij zich stierlijk verveelde. Ook als hij in de tuin was, was de ruimte hem te klein. Dat was tenminste wat hij leek te zeggen door een paar keer uit de tuin te ontsnappen. Ook wilde Thor dingen bewaken. Zelfs een notitieblaadje was veilig bij hem.

De vrouw wilde dat Thor meer uitdagingen zou krijgen in zijn jonge leven, en die kon ze hem niet bieden… Dus nam ze contact op met onze bemiddelaarster, via wie Thor bij de vrouw geplaatst was. De bemiddelaarster stelde Thor aan ons voor. Hoewel we wel wisten wat we in huis haalden, een jonge en dus nog onstuimige hond, haalden we Thor op in Nederland.

Hij bleek bij aankomst inderdaad nog erg uitgelaten en speels, en leek dit ook te willen gaan botvieren op de dieren op de hanenweide… Dus een strak regime van begeleid op de weide tussen de dieren zijn volgde. Steeds ietsje langer liet Lothar Thor, die wonderwel vanaf het eerste moment goed overweg kon met Noa en Uli, alleen. Met engelengeduld keek Lothar steeds van een afstandje of om een hoekje wat Thor uitspookte. Af en toe volgde een bestraffing door onverwachte stemverheffing, maar Thor bleek een snelle leerling. Al na een week kon hij ook ’s nachts bij de dieren blijven. En sindsdien slaapt hij knus met Noa in de stal, terwijl Uli buiten de boel in de gaten houdt. En langzaam begint Thor ook te waken, dus dit gat in de bewaking van het terrein is ook gedicht!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share