Miss Porky

add Toevoegen
Toevoegen

‘Laat maar liggen, die is morgen wel dood…’

Porky is een Bonte Bentheimerbig dat te klein en te zwak was om de nacht te overleven, toen haar redster haar bij een fokker als één van een worp van 14 biggen voor het eerst zag. Laten liggen, zei de fokker, dan is ze morgen wel dood. De vrouw kon het niet aanzien en nam het hoopje ellende van 80 gram mee naar huis, organiseerde varkensmelkpoeder en zorgde ervoor dat Porky een gezond varkensmeisje werd.

Maar toen Porky een maand oud en een paar kilo zwaar was, realiseerde ze zich wel dat het geen optie is om een varken, dat 300 kilo zal worden, in huis te houden. Dus zocht ze een oplossing. De vaakst aangedragen oplossing was vetmesten en slachten, maar dat was voor de vrouw geen optie. Omdat we weten dat er zich geen betere oplossing zou aandragen, lieten we de vrouw haar medio maart 2015 naar Melief brengen. Zo kan Porky tussen haar, ook geredde, soortgenoten opgroeien!

De kleine diva liet zich de aanvankelijke persoonlijke aandacht met de fles goed welgevallen (voor vast voer trok ze haar neus op!) en ze heette dan ook binnen de kortste keren Miss Porky. Maar na heel wat geren over het erf en tussen de geiten en koeien, en door het gaas kennis maken met haar nieuwe varkensfamilie, leerde Miss Porky dat ze toch een varkentje is en geen mens. Na een probleemloze introductie in de varkensgroep sliep ze binnen de kortste keren tussen de grootste soortgenoten en werd ze de grootste vrienden met Mutti en haar kinders.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share