Paloma

add Toevoegen
Toevoegen

We hebben al een aantal jaren een goed team van honden die de kuddes bewaken op de grote weides tegen indringers en dan met name wolven die steeds meer gesignaleerd worden en bij verschillende boerderijen ook al slachtoffers onder de schapen en ander vee hebben gemaakt.

Dit zijn Mastins Español (Spaanse Mastiffs). Zij zijn uitermate geschikt om in een situatie als de onze te “werken”: ze zijn lief voor de mensen die via de goede weg binnenkomen, zoals de bezoekers op zaterdag, maar zijn uitermate waaks en fel op alles wat zich om of langs het terrein begeeft. En het mes snijdt aan twee kanten:  Door het wegvallen van EU-subsidies worden veel schapenkuddes in Spanje opgeheven. De bij deze kuddes behorende honden, die dus “werkeloos” zijn geworden, zitten in het gunstigste geval hun hele leven in een Spaans asiel. Behalve als ze in een dodingsstation belanden… Bij ons hebben ze een nuttige functie, hebben ze een groot terrein en kunnen ze hun waak-instinct goed gebruiken en heerlijk vrij rondlopen! Dus een echte win-winsituatie!

Een van deze kuddehonden is Paloma, zij kan nog op afstand geadopteerd worden!

Paloma woont samen met Valerio, Alma, en Dolores in de grote stal bij de runderen en geiten en samen bewaken zij hen op de weides. Ze knuffelen allemaal heel graag met bezoekers, maar nemen hun werk in de bewaking van de weides ook erg serieus. Zodra er aan de rand van het terrein iets verdachts te zien of horen is, rennen ze er allemaal direct blaffend op af. Ze liggen vaak buiten op de stoep voor de stal te waken, maar slapen ook heel graag tussen de geiten en koeien in het stro.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share