Jonas

add Toevoegen
Toevoegen

Een (in september 2012) nog jonge, nieuwe bewoner werd letterlijk ten dode opgeschreven, toen hij op de vrachtwagen geladen werd om naar de mesterij te gaan om vetgemest te worden. Hij was een beetje achtergebleven ten opzichte van de andere biggetjes en dus zo klein dat de boer hem doorstreepte op de lijst. En hem zelfs geen oormerk ingaf omdat hij zei dat het kreupele kereltje toch doodgedrukt/-getrapt zou worden tijdens het transport. Een jongen die bij toeval op bezoek was op de boerderij, kreeg dit mee en vond dit niet door de beugel kunnen en nam het diertje mee naar huis.

Het biggetje leefde een tijdje bij de mensen in de achtertuin midden in de stad Meppen, totdat buren gingen klagen en er een dreigende sfeer ontstond. De familie belde stad en land af om een ander veilig onderkomen voor de big te vinden, maar het enige antwoord wat ze kregen, was dat hij overal welkom was: voor op de barbecue.

We zijn hem toen de familie op 1 september belde, direct op gaan halen, mede omdat er door de buren al gesproken was over het ontbreken van de juiste vergunningen bij de familie. En dus moest deze kleine, die al aan de gevangenis van het mestbedrijf ontsnapt was, zo snel mogelijk in veiligheid gebracht worden voordat er allerlei instanties bij de familie op de stoep zouden staan om hem in beslag te nemen.

Inmiddels is Jonas, zoals we hem genoemd hebben, al aardig gegroeid. Via röntgenfoto’s is gebleken dat hij een scheurtje in zijn schoudergewricht heeft, de reden dat hij vanaf het begin kreupel gelopen heeft. Met speciale preparaten gaat het al een stuk beter.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share