Flip

add Toevoegen
Toevoegen

Via Steffi bereikte ons in 2018 de noodoproep van een vrouw, die meldde dat een klein rondreizend circus enkele geiten had achtergelaten bij een boer. Het circus had op zijn land gestaan, maar omdat er geen geld was om de pacht te betalen, ‘betaalden’ ze met de geitjes… De provisorische huisvesting bij de boer was allesbehalve netjes en terwijl ze daar net stonden, hoestte een van de dieren al. De boer zelf wilde de dieren niet houden, omdat hij niet de mogelijkheid had voor passende huisvesting. Evenmin was hij bereid geld uit te geven aan de nodige castratie van de twee bokken. Hij had hier tenslotte niet om gevraagd…

Het vinden van een plek voor de dieren leek bijna onmogelijk. Enerzijds was er een acuut tekort aan voer door de extreem droge zomer waardoor veel boeren, maar ook hobbyboeren, hun dieren hebben (moeten?) laten slachten en daarom zeker niet meer dieren wilden kopen. Anderzijds ging het om twee ongecastreerde bokken en een vermoedelijk zwangere geit, waardoor er dus naast de voerkosten, ook dierenartskosten voor rekening van de nieuwe eigenaar zouden komen.

Wij aarzelden niet lang, omdat we wisten in welke benarde situatie de dieren zich bevonden. Eindelijk konden de drie, die hun leven lang rond hebben moeten reizen, zich nu settelen, vrienden maken en een zorgeloos leven leiden. De bokjes Salto en Flip (wiens namen verzonnen zijn door onze volgers op de sociale media!) zijn inmiddels gecastreerd. En geit Tina bleek uiteindelijk gelukkig niet zwanger!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share