Binky

add Toevoegen
Toevoegen

Op 15 december 2014 werd er via email contact met ons opgenomen door iemand van het Ordnungsamt (dienst openbare orde en veiligheid) van de stad Papenburg. Er renden al een tijdje twee mini-varkentjes net buiten de stad rond en de twee waren net gevangen. Ze waren zolang ondergebracht bij een boer. Maar de boer was varkensboer en wilde de varkentjes zo snel mogelijk weer van zijn bedrijf af hebben, en wel voor de avond viel op de bewuste dag. Gelukkig was er een tussenoplossing, bleek toen wij de verantwoordelijke ambtenaar in Papenburg spraken, de varkentjes konden zolang bij andere mensen terecht, totdat er een ander huis voor hen gevonden was. De druk was voor ons van de ketel, de twee waren voorlopig niet meer in nood.

Begin januari werd er weer contact met ons opgenomen. Dit keer door de vrouw van de burgemeester van Neulehe, een dorp dat ongeveer 10 kilometer zuidelijk van Papenburg ligt. Ze was al dagen bezig om onderdak te vinden voor twee mini-varkens, die ze met haar man gevangen had omdat ze losliepen door het landelijke gebied. Het bleken dezelfde twee varkentjes te zijn als die uit Papenburg. Ze waren ontsnapt bij hun tijdelijke adres en verdwenen over de gemeentegrenzen van Papenburg, waardoor ze niet meer onder de verantwoordelijkheid van de stad vielen. Ze waren dus kort voor de kerst bij Neulehe opgedoken en weer ingesloten door de burgemeester en zijn vrouw. Op hun nieuwe tijdelijke adres konden ze ook niet blijven. Maar een goed nieuw onderkomen bleek nog niet zo eenvoudig te vinden. De dag voordat de burgemeestersvrouw ons belde, hadden ze de twee nog naar iemand gebracht die zich opgeworpen had om hen onder zijn hoede te nemen. Maar dat zou slechts van korte duur zijn, aangezien de man hen toch bleek te willen slachten, en daar bleken ze toch niet geschikt voor te zijn. Dus gingen ze weer terug de paardentrailer in, want zo had de burgemeestersvrouw het ook niet bedoeld, en weer kwamen ze op een ander adres in een tijdelijke stal…

Na kort intern overleg besloten we de twee heertjes op de vangen, om een einde aan het gesol te maken. En in de wetenschap dat het vrijwel onmogelijk is om hier op het platteland een geschikt adres te vinden voor dieren die alleen maar geld kosten. Dus zijn we hen van hun laatste tijdelijke adres op gaan halen om hen naar Gnadenhof Melief te brengen, waar ze voor altijd mogen blijven. De dierenarts constateerde dat ze beide niet gecastreerd waren en nam dat gelijk voor zijn rekening. Inmiddels zijn Binky (kleiner en donkerder) en Boris al helemaal ingeburgerd in de grote stal tussen geiten, schapen, pony’s en de oude garde mini-varkens, hebben ze hun rust gevonden en het prima naar hun zin!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share