19 juni: dierenarts dreigt poezenweesjes in te slapen om verkoudheid… (bericht geplaatst op 4 juli 2012)

access_time 02-12-2013

Op 19 juni werden we aan het begin van de avond gebeld door een mevrouw, ze reed in de auto rond met emmer waar twee zieke katjes inzaten. De dag ervoor had haar dochter op dezelfde plaats als waar deze twee gevonden waren, een paar dorpen van ons verwijderd, ook al een kitten gevonden bij een doodgereden poes, wat waarschijnlijk de moeder was. Dat katje had de plaatselijke dierenarts gelijk laten inslapen omdat hij geen zieke dieren in zijn praktijk wilde hebben (!?) De vrouw had voor deze twee vondelingen inmiddels weer naar de dierenarts gebeld en deze vertelde haar dat hij de twee nieuwe vondelingen ook dood zou maken.

De vrouw belde ons en wij waren klaarblijkelijk weer de enige optie om de diertjes in leven te houden. Met je rug tegen de muur staan we dan op zo’n moment, want als wij ze in zo’n geval niet opnemen, worden dieren dus gewoon dood gemaakt. Dus reed de vrouw door naar Melief…

Het tweetal had dichtgeplakte oogjes van de niesziekte en zaten onder de vlooien. We konden gelijk door naar de dierenarts om ze daar in quarantaine te brengen, aangezien niesziekte hier naar binnen slepen teveel risico was met de al aanwezige kittens in de opvang.

Inmiddels zijn de twee zusjes goed hersteld. Er moet nog wel veel aandacht aan één van de oogjes besteed worden, omdat dit bijna blind geworden was door de niesziekte. We hoopten een goed huis te vinden voor dit onafscheidelijke tweetal, want uit elkaar trekken is het laatste wat deze twee dappere meisjes verdiend hebben. En we zijn heel dankbaar dat het is gelukt: maandagavond 2 juli is het tweetal samen verhuisd naar een apothekersfamilie in Meppen!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share