Ramses onverwacht uit ons midden

access_time 25-03-2019

Ramses onverwacht uit ons midden

Geschreven door een van onze leerling-dierverzorgers, Finn Dinnus:

Toen Ramses vorig jaar zomer bij ons kwam, zag het er eerst niet goed voor hem uit. Omdat Ramses een kween was, was hij voor de boer volledig nutteloos. Dat was ook goed te zien aan zijn toestand, toen hij bij ons gebracht werd. Hij was ontzettend mager en vervuild, en we vreesden voor zijn leven. Want omdat Ramses voor de boer geen waarde had, had hij waarschijnlijk ook nog nooit een dierenarts gezien.

Des te meer verheugden we ons toen we Ramses na een lange behandeling, alleen in quarantaine, eindelijk bij zijn soortgenoten op de weide konden laten. Het werd al snel duidelijk dat hij het weliswaar goed met de andere schapen kon vinden, maar zich ondanks dat toch meer tot de runderen aangetrokken voelde. Zo stond hij overdag met de runderen op de wei, lag met ze in de zon en ook ’s nachts sliep hij altijd in hun nabijheid.

Hoewel hij in het begin zeer bang was, merkte hij al snel dat de mensen die dagelijks het erf op en af gaan, hem geen kwaad wilden doen. Zo kreeg hij steeds meer vertrouwen en genoot hij uiteindelijk heel erg van de nabijheid en genegenheid van mensen. Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden stond hij dan ook graag in de weg en hield de vrijwilligers en vaste medewerkers van hun werk. Aan alles was te zien dat Ramses genoot van zijn nieuwe leven.

Des te groter was voor ons allemaal de schok, toen Ramses op een morgen tot onze verbazing dood in de stal lag. Hij maakte tot op het laatste moment een fitte indruk, liep veel buiten rond en heeft gelukkig nog één keer van het mooie weer, dat de eerste vroege lentedagen brachten, kunnen genieten.

Wij zijn blij dat we hem het leven hebben kunnen bieden dat hij verdiende, ook al is hij voor een veel te korte tijd bij ons geweest. We zullen hem allemaal verschrikkelijk missen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share