Penelope ♥

access_time 23-04-2019

Tina Schäfer:

“Een paar weken geleden nam een oudere man, die dringend een plek voor zijn geit Penelope zocht, contact met ons op. Hij had het dier een tijdje geleden van zijn overleden zoon “geërfd” en kon nu om gezondheidsredenen zelf ook niet meer voor haar zorgen. Natuurlijk kreeg ze voer en water van een bekende van de man, maar doordat ze daarnaast niet veel mensen meer zag, verwilderde ze totaal. Daarbij kwam nog eens, dat haar partner al langer geleden gestorven was en ze daardoor dus geen gezelschap van andere geiten had, en bovendien sprong ze steeds weer over de te lage afrastering.

Het zoeken naar een plek verliep moeizaam. Of de mensen vonden haar te klein, te schuw, of men wilde haar in een kudde mee laten lopen, waar ze gedekt zou worden, wat voor ons natuurlijk niet in aanmerking kwam. We maakten ons grote zorgen wat er van Penelope terecht zou komen, maar gelukkig was Gnadenhof Melief nu bereid haar op te nemen, zodat ze geen onzekere toekomst voor zich heeft en eindelijk weer gezelschap krijgt.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Met vereende krachten (vanaf deze plaats bedanken we Frank, dat hij ons weer daadkrachtig geholpen heeft – ik hoop dat je verjaardagsgasten er begrip voor hadden), lukte het na een dik uur, waarin madame ons flink liet rennen, haar in te laden. De rit verliep ontspannen en Penelope ging lekker liggen en knabbelde aan haar reisproviand.

Bij Melief aangekomen, inspecteerde ze voorzichtig haar tijdelijke onderkomen. Hier moet ze nog een paar dagen in quarantaine blijven, voordat ze eindelijk weer samen met soortgenoten leven kan.

Wat een mooi Happy End voor onze Penelope

Dank aan alle betrokkenen ❤️ ”

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share