Winterslaap? Niets van dat alles! (bericht geplaatst op 23 februari 2012)

access_time 02-12-2013

Wie dacht dat iedereen in de deze maanden in diepe winterslaap was, komt bedrogen uit! Wij waren ook blij verrast met de enorme hoeveelheid initiatieven om de dieren bij Melief te steunen in het nieuwe jaar.

Zo wisten wij dat dit jaar de Winterwandeling in de duinen van Heemskerk op 4 februari weer plaats zou vinden, maar dit jaar zou er voor andere goede doelen gekozen worden. Dus hadden we er zeker niet op gerekend dat we deze cheque van € 250,- na afloop per mail toegezonden zouden krijgen! Super! Namens de dieren bedanken we iedereen die meegelopen heeft en natuurlijk in het bijzonder organisator Wim Heijboer!

Diezelfde dag, maar dan ’s avonds, vond er in Emmen een benefietconcert met skaband The Shakedown 8 (www.theshakedown8.com) voor de dieren bij Melief plaats in Huize Spoorloos. Hoewel we van tevoren ‘gewaarschuwd’ waren dat Huize spoorloos geen bar heeft en het concert vooral voor de naamsbekendheid van Melief was, bleek de opkomst ondanks het gure weer toch nog onverwacht hoog. Na telling bleek dat er € 170,- voor de dieren opgehaald was. Grandioos nieuws dus! Hiervoor danken we alle bezoekers van het concert en in het bijzonder Niels van de organisatie.

Die week na dit drukke weekend namen de heren van de Gaststätte Düther Schleuse contact met ons op. Ze hadden al veel over Melief gehoord, mede doordat onder meer vrijwilligsters Anke en Marion regelmatig in hun café/restaurant met appartementen (www.vakantieaandesluis.nl) komen. Toen ze alles bekeken hadden, vertelden ze dat ze hun menukaart uit wilden breiden met vegetarische gerechten en dat ze per besteld vegetarisch voorgerecht en hoofdgerecht een deel aan Melief willen doneren. De nieuwe menukaarten waren al gedrukt!

Dat is nog eens een win-win situatie: meer keus aan vegetarische gerechten in deze omgeving en de dieren bij Melief genieten er ook van mee! Geweldig initiatief, waarvoor dank aan Marco en Remon!

Dan een evenement dat al langer op de planning stond. De Charity High Tea was in goed overleg juist in de wintermaanden gepland, omdat er dan meestal niet veel activiteiten zijn. Fijn was het dat de inschrijvingen goed liepen en vlak voor de datum was de High Tea vol. Hieronder een kort verslag van één van de deelnemers:

“Op 11 februari kwamen bijna 20 liefhebbers af op de eerste Charity High Tea op de locatie van Stichting Proefhof in Rotterdam-Noord. De sfeer was erg gezellig en we hebben kunnen genieten van heerlijke cupcakes en andere zoete lekkernijen. Daarnaast stonden er ook enkele hartige hapjes op tafel. Uiteraard werd er thee geschonken en daarnaast Jus d’orange en appelsap van biologische herkomst.
Uit alle hoeken van Nederland en zelfs uit Duitsland waren de gasten gekomen om natuurlijk over hun gezamenlijke passie STICHTING MELIEF te praten. De dames van de organisatie (Heavenly Cupcakes Rotterdam www.heavenlycupcakesrotterdam.nl en Stichting Proefhof www.kookmetmijmee.nl) kregen veel lof voor hun inzet.”  

En wij bedanken hen natuurlijk ook van harte voor hun belangeloze organisatie, samen met Jeroen Koedam, en Jacqueline Winters voor de deelnemersadministratie! De Charity High Tea bracht het geweldige bedrag van € 400,- in het laatje voor de renovatie van het dak! Stiekem hopen we natuurlijk dat de High Tea zowel voor de deelnemers als de organisatie voor herhaling vatbaar is!

Die week daarna kregen we een e-mail waarin geschreven werd:

“Wij zijn een supermarkt in Gouda en wij hebben afgelopen maand een actie gehouden en hebben 136.35 euro voor jullie liggen”

De mail bleek afkomstig van Hans den Haan van de Plus Supermarkt aan de Thorbeckelaan 1 uit Gouda (http://www.plus.nl/supermarkten/Gouda/plus-koornneef-) . Toen we de heer den Haan een paar dagen later aan de telefoon hadden, bleek dat ze de klanten iedere maand in de gelegenheid stellen om statiegeldbonnen te sparen voor een ander goed doel. Met dit keer dus dit geweldige resultaat voor Melief! Voor ons kwam dit volledig uit de lucht vallen, maar later vertelde vrijwilliger Luc het volgende:

“De folder is door mij daar in de bus gestopt, omdat ik van een oude relatie, die ik op Facebook heb getroffen, hoorde, dat die winkel daar iedere maand zo’n actie houdt en zij aangaf: wellicht is het iets voor Stichting Melief? Ik ben toen naar die winkel gereden, was net voor kerst, was er heel druk en ik kon dhr. den Haan niet treffen. Dus besloot ik maar een folder in de bonnenbus te gooien, met goed gevolg zo blijkt!”

Dat kunnen we wel vaststellen, zeker toen de heer den Haan aan de telefoon vermeldde dat we vanaf nu voortaan ook mee mochten rouleren met de maandelijkse actie! Hartelijk dank Plus Supermarkt uit Gouda, namens de dieren!

Van het volgende evenement wisten we natuurlijk wel af, het is alleen afhankelijk van hoe kooplustig de bezoekers zijn of het succesvol zal zijn: de steeds weer terugkerende kraam t.b.v. Melief op een rommelmarkt in of rond Rotterdam, dit keer op zondag de 19e! Aan de verkoopsters zal het niet liggen, die zetten zich keihard in om de mooiste spullen te verzamelen, op te slaan, naar het evenement te slepen en daar aan de man/vrouw te brengen: alles voor de dieren bij Melief. Nou, succesvol kan het genoemd worden, na aftrek van de kraamhuur bleek er € 207,- in de kassa te zitten!
Meiden, ontzettend bedankt weer voor jullie geweldige inzet!

Alles bij elkaar leveren al deze initiatieven, die ver af staan van een verwachte suffige winterslaap wat betreft activiteiten, een bedrag van ruim € 1100,- op, dat heel goed gebruikt kan worden voor de spaarpot voor de dakrenovatie. Maar, ter vergelijking, als we de dierenartsrekening van januari ervan zouden betalen, dan zouden we slechts € 100,- overhouden om te sparen voor het dak… Dit toont des te meer aan dat ieder idee om geld in te zamelen voor de dieren bij Melief welkom is!

Nogmaals bedanken we vanaf deze plaats iedereen die zich zo inzet voor Stichting Melief heel hartelijk!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share