Wilde katten van de straat (bericht geplaatst op 26 september 2012)

access_time 02-12-2013

Enkele weken geleden was er een zeer bezorgd echtpaar aan de deur. De moeder van de man van het echtpaar was overleden. Ze had al ruim 13 jaar twee wilde katten in haar tuin eten gegeven. Omdat de vrouw een groot hart voor dieren had, had ze destijds de dieren gevangen met vangkooien en laten helpen zodat er geen nageslacht kon komen. De poes had ze Schitterchen (schijtertje) genoemd en de ex-kater Trinchen. De vrouw gaf de twee dieren onderdak in haar schuur en zette daar twee maal daags natvoer en brokjes neer.

De vrouw overleed en er werd overlegd met buurtbewoners, maar helaas, niemand bleek over een zelfde groot hart voor dieren te beschikken als de vrouw en niemand wilde de zorg voor de twee overnemen. Het echtpaar, zelf woonachtig in het Ruhr-gebied, zat met de handen in het haar… de katten moesten weg van de nieuwe bewoners, maar waarheen??? Het echtpaar heeft wekenlang hopeloos naar een oplossing gezocht, echter tevergeefs. Uiteindelijk belden ze weer radeloos naar Gnadenhof Melief en besloten we de twee onmiddellijk te gaan vangen en op te nemen.

Vrij snel nadat de vangkooien geplaatst waren hadden we het tweetal gevangen. Vervolgens zijn we gelijk naar de dierenarts gereden voor een grote gezondheidscheck. De katten gingen onder narcose (noodzakelijk omdat ze zo wild zijn) en er werd bloed afgenomen voor de aids- en leukosetest die we standaard doen. Bij nader onderzoek bleek de poes een grote tumor in haar oor te hebben, die de dierenarts gelijk geopereerd heeft. Haar rug werd kaal geschoren omdat de vacht tot op de huid vervilt was. De kater had een grote knobbel op zijn neus , ook deze is meteen verwijderd. Toen bleek dat de katten negatief waren bij de aids- en leukosetest  (wat positief nieuws is!) werd het tweetal gelijk geënt tegen kattenziekte / niesziekte / leukose en FIP.

    

Over vier weken moeten de twee nogmaals onder narcose voor controle van de operaties en het herhalen van de entingen. Al deze behandelingen komen ruim boven de 500 euro uit! Het echtpaar bij wie de katten aan het hart gaan, omdat ze dierenvrienden zijn en uit respect voor de overleden moeder, hebben inmiddels ruimschoots de onkosten voor de twee vergoed! Dat mensen op deze manier voor dieren zorg dragen als de eigenaar overleden is, maken wij niet vaak mee, petje af!

 

Trinchen en Schitterchen zitten in quarantaine en waren behoorlijk in de war, naar alle waarschijnlijkheid is de poes door de tumor in het oor slechthorend geworden. De twee eten echter goed en lopen langzaam maar zeker wat meer rond. Het zal tijd nodig hebben voor dat deze oudjes hun draai hier zullen vinden…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share