Wij stellen u voor: Bernardien! (bericht geplaatst op 6 mei 2012)

access_time 02-12-2013

Dit kleine poesje van een maand of vijf was gevonden achter de Bernard School in Sögel. Het poesje had erg last van niesziekte, waardoor haar oogjes traanden en ze om de haverklap moest niezen. Omdat wij niet wisten of deze jonge dame net krols geweest was, besloten we, in overleg met de dierenarts, haar gelijk te laten steriliseren, en testen op het aids en leukose virus (wat we altijd standaard laten doen om de risico’s ten opzichte van de andere katten hier in te kunnen schatten). De operatie was goed verlopen en ook waren de testresultaten negatief, dus dat was positief nieuws!

Tevens werd er een behandeling ingezet om de niesziekte te bestrijden, en gelukkig al heel snel met positief resultaat!  Dit houdt onder meer in dat Bernardien (zoals Lothar haar gedoopt heeft) inmiddels verhuisd is van het woonhuis naar de kattenquarantaine, waar ze kennis gemaakt heeft met Mies. Beiden poezen verblijven nog enkele weken in de quarantaine, totdat ze alle entingen gehad hebben en zich dus volledig beschermd kunnen aansluiten bij de grote kattenfamilie hier op de boerderij.

Tenzij iemand dit leest en volledig in katzwijm valt bij het zien van deze kleine schat, en besluit haar een warm huis te willen geven. Neem dan snel contact met ons op via info@stichtingmelief.nl !

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share