Watervoorziening bezwijkt onder druk… (5 oktober 2014)

access_time 05-10-2014

Vorige week zaterdag  sprong plotseling de hogedrukketel bij Melief. De drukketel is verantwoordelijk voor de algehele watervoorziening naar de stallen, de drinkbakken en de kranen. Naast veel wateroverlast dat het lek veroorzaakte, kwamen  hierdoor dus ook de stallen met drinkpunten en de schoonmaakwerkplekken geheel zonder water te zitten.  Om alle dieren toch van water te voorzien,  hebben we dit probleem tijdelijk weten op te lossen door middel van het vullen van emmers. Het zal voor zich spreken dat dit veel extra werk betekende, evenals het schoonmaken van de stallen…

De zondag nadat de ketel gesprongen was, is vroeg in de ochtend  een monteur geweest die als noodoplossing de watervoorziening tijdelijk heeft aangesloten op de kraan van het woonhuis. Hierdoor stroomde er in ieder geval  weer mondjesmaat (vanwege beperkte druk) water uit de kranen. Hoewel de gesprongen ketel pas uit 2008 dateerde en eigenlijk nog zeker een aantal jaartjes mee had moeten gaan, diende de huidige ketel toch vervangen te worden.  De kosten voor het vervangen van de hogedrukketel, om en nabij de 1000 Euro, waren uiteraard niet voorzien en daarom  heeft één van de bestuursleden van Melief een verzoek ingediend bij Stichting Dierenlot met de vraag of Melief in aanmerking zou kunnen komen voor een vergoeding voor deze kosten. Nog geen 24 uur later ontvingen we bericht van Stichting Dierenlot: de kosten voor het vervangen van de ketel zouden vergoed worden!

Namens Stichting Melief, maar natuurlijk zeker ook namens de dieren, willen we hierbij Stichting DierenLot heel erg bedanken voor deze gift!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share