Wammes! (bericht geplaatst op 13 september 2011)

access_time 29-11-2013

Vrijdag was er een zeer jong stel aan de deur, ze hadden een kitten in hun garage gevonden. Het plaatselijke asiel nam het diertje niet aan, sterker nog men gooide onbeleefd de hoorn op de haak nadat het meisje vroeg wat ze er dan mee aan moest (vertelde het meisje)…Tja, wat moet je doen als er zo’n wurm in de mand voor de deur ligt en je duidelijk ziet dat het een zielig buitenkatje is dat er niet goed aan toe is. Vol of niet vol, voor zo’n diertje moet toch altijd de deur openstaan.Dus hebben we het diertje aangepakt.

Bij de dierenarts aangekomen bleek dat het noodzakelijk was om een open wond in zijn lies van enkele dagen oud alsnog te hechten. Antibiotica is ingezet en vanmorgen is Wammes weer op controle geweest en maakt het naar omstandigheden goed.

Waarschijnlijk gaat dit katje, nadat hij een eind opgeknapt is en zijn chip en enting heeft, door naar Els Adams van Stichting Dier en Project, die er vervolgens voor probeert te zorgen dat hij in een nieuwe familie terecht gaat komen. Hier (op het platteland in Duitsland) is het bijna  onmogelijk om kittens goed te plaatsen door het enorme overschot aan katten en kittens, aangezien nog veel te weinig mensen hun kat hier laten neutraliseren. Alle dieren die bij Melief opgenomen worden, krijgen een permanent onderdak hier. Maar voor kittens proberen we, als ze (weer) gezond zijn, echter altijd eerst (meestal dus samen met Els!) een nieuw huisje te vinden, aangezien ze nog een heel leven voor zich hebben.

Laatst zijn er nog 4 kittens hier in een tasje op tafel gezet tijdens onze afwezigheid… Gelukkig heeft Els er al 2 van de vier goed (samen) kunnen plaatsen. Mocht u zelf overwegen om een kitten te willen helpen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share