Twee tot op de huid vervilte konijnen (14 april 2013)

access_time 03-12-2013


Enige weken geleden belde er een man op. Zijn opa was in het ziekenhuis opgenomen en het zag er niet goed voor hem uit. Opa had twee angora konijnen in een hok in zijn tuin. De kleinzoon had de dieren mee naar huis genomen om te verzorgen. Maar hij moest toegeven dat hij er niet uit kwam…

De vacht van de twee konijnen was namelijk niet goed verzorgd, en wist zich geen raad hoe hij daar verbetering in aan kon brengen. Bovendien werkte hij ook hele dagen en kon hij de verzorging van de dieren niet op zich nemen. Misschien konden wij hier iets betekenen…?

We zeiden hem dat hij de dieren kon brengen en dat ze hier dan mochten blijven. Want wij weten eerlijk gezegd hier in de omgeving ook niet waar de man beter aan zou kunnen kloppen. De man arriveerde met twee grote, vrolijke konijnen. Maar die vacht… zoiets hadden we nog nooit gezien. De fijne angora-haren waren werkelijk tot op de huid volledig vervilt!

Omdat het toen zelfs overdag nog rond het vriespunt was, konden we nog niet beginnen met scheren, dus zetten we de twee eerst maar bij de cavia’s in hun verblijf. Toen de temperaturen ook ’s nachts weer boven nul waren, is Lothar met Jasmine begonnen om de viltplakkaten voorzichtig van de konijnen af te scheren. Maar er was werkelijk geen doorkomen aan, zo erg was het bij beide dieren.

Een andere tondeuse bij de dierenarts bood uitkomst, maar ook daar lukte het nog niet om al het vilt volledig te verwijderen. De dierenarts zei ook nog nooit zo’n verschrikkelijk geval van vervilt haar te hebben gezien.

Gelukkig bleven en blijven de twee er vrolijk onder, want wat moet dat pijn gedaan hebben zo’n plak haar op hun huid. Voorlopig huppelen ze, ondanks hun mislukte ‘kapsel’, nog bij de cavia’s rond, in afwachting van het vervolg van de knipbeurt.

 
 

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share