Tupperware valkparkiet (bericht geplaatst op 6 oktober 2010)

access_time 28-11-2013

Nog elke dag kun je je blijven verbazen? Vanmorgen stonden mensen aan de deur met een valkparkiet in een dicht Tupperware doosje.

Volgens eigen zeggen hadden ze de vogel vanochtend in de tuin gevonden en naar ons gebracht. Het blijft vaak gissen maar het leek er sterk op dat dit dier niet gevonden was. Bovendien pak je een valkparkiet niet 1-2-3 uit de tuin als het dier niet verzwakt of moe is.  Dit dier was echter topfit en levendig en was erg bijterig toen we hem in de volière wilden overzetten. En zoiets kan behoorlijk pijn doen als je niet goed weet hoe je deze vogels vast moet houden! Erg onwaarschijnlijk dus dat mensen die zo?n dier niet kennen hem in 1 keer kunnen pakken, niet gebeten worden en in een Tupperware doosje krijgen. En dan lijkt het me overbodig om te zeggen dat dat toch echt geen goed transportmiddel is, een afgesloten plastic doos! Helaas zijn er regelmatig mensen aan de deur die doen alsof ze een dier gevonden hebben, terwijl uit alles blijkt, of bij doorvragen de aap uit de mouw komt, dat ze eigenlijk gewoon van hun eigen dier af willen.

Voor de vogel, die inmiddels Tupper heet maakt het allemaal niet meer uit. Hij lijkt supergelukkig in de volière bij de andere valkparkieten te zijn. Hij is inmiddels de zestiende valkparkiet hier in de familie. Het zijn echte groepsdieren  en zijn dan ook de hele dag sociaal met elkaar bezig!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share