Toekomst 30 sierduiven dreigde in de soep te lopen! (bericht geplaatst op 15 oktober 2010)

access_time 28-11-2013

Afgelopen donderdag kwam er een man aan de deur met de vraag of hij zijn duiven mocht brengen. Hij had stad en land afgezocht naar een goed tehuis voor zijn duiven, hij kon echter niemand vinden die bereid was de duiven een toekomst te geven.

Er waren genoeg liefhebbers die de duiven wilden hebben, maar ze zouden dan wel gelijk in de soep belanden. De man kon de duiven onmogelijk houden volgens hem, omdat hij zijn boerderij verkocht had en naar een rijtjeshuis ging waar de duiven niet welkom zijn.

Natuurlijk werd gezegd dat wij de laatste hoop waren en de duiven anders gedood zouden worden. Dit is vaak een dreigement om ons voor het blok te zetten. Hier op het platteland is het echter niet alleen een dreigement, het is tevens een aankondiging dat de dieren echt dood gemaakt gaan worden. In deze omgeving met overwegend boeren is het al heel wat dat iemand zijn pluimveedieren überhaupt niet wil doden.

We hebben nog in een rap tempo gekeken of we andere opvang voor de dieren wisten, maar dat is vrij moeilijk op zo?n korte termijn te realiseren. Vrijdag kwam de man de dieren hier afgeven, wat eigenlijk meer op dumpen leek. De dozen werden neergezet, een formulier ondertekend en de man zat alweer in de auto, riep nog na: Viel Spaß mit die Tauben! Oftewel veel plezier met de duiven!

Tja, zo kun je het ook draaien om met een goed geweten naar huis te kunnen rijden, terwijl je je verantwoording voor 30 levende wezens bij een ander neergooit?

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share