Schnelle Frida ernstig ziek (13 maart 2013)

access_time 03-12-2013

Frida heeft een naar verleden, maar heeft het bij Melief prima naar haar zin. Maar omdat dat nu anders leek, zetten we haar apart in een quarantaineverblijf om haar in de gaten te houden. Maar na een paar dagen wilde ze ook niet eten. Omdat er ook geen ontlasting in het verblijf lag, stelde de dierenarts voor om een echo te maken, om te kunnen zien of er iets niet in orde was in Frida’s buik. Op de echo was te zien dat er zich verschillende cystes in haar buik bevonden.

Hiervan zou Frida nooit vanzelf of met medicijnen genezen. Maar een operatie bij een varken is niet zonder risico, omdat de narcose bij deze dieren moeilijk te regelen is. En Frida had inmiddels ook ondertemperatuur gekregen. Hoe dan ook, als we niets zouden doen, dan zou ze overlijden. Dus besloten we haar te laten opereren. Eerst ging ze bij de dierenarts aan het infuus, om de stofwisseling weer aan de gang te krijgen en de temperatuur omhoog te krijgen, anders zou er niet eens aan een operatie begonnen hoeven te worden.

De volgende morgen leek alles zover in orde om aan de operatie te beginnen. De baarmoeder van Frida bleek vergoot en vervormd en er bevonden zich meerdere cysten op en rond haar eierstokken. Alles werd door de dierenarts verwijderd en Frida werd gelukkig na de operatie weer wakker. Gelukkig genoot ze ook van de vertroeteling van de assistentes en begon ze ook weer te eten. Alleen haar temperatuur bleef nog laag. Eenmaal weer thuis, bleken wij haar toch niet zo warm te kunnen houden als de vloerverwarming bij de dierenarts en Frida had daardoor weer geen zin meer om te eten. Terwijl ze de kracht om te herstellen nu juist zo nodig had!

In overleg brachten we Frida weer terug naar de dierenarts, waar ze er vervolgens nog een Wellness-weekend aan vast plakte om weer op krachten te komen. Want ze wilde gewoon, liggend op de verwarmde vloer, uit de hand gevoerd worden, pas dan zou ze zich gaan inspannen om weer te gaan staan en lopen.

Inmiddels is de verwende dame weer thuis om aan haar verdere herstel te gaan werken. Tot nog toe blijft het nog steeds tobben met haar lichaamstemperatuur en huist voorlopig in huis bij de kachel…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share