Punkie en zijn toverballen! (bericht geplaatst op 22 augustus 2011)

access_time 28-11-2013

Punkie is hier begin juli gekomen. Hij was gevonden door de politie en naar een Duits asiel gebracht, een paar uur rijden hier vandaan. Na een week was viavia de eigenaar gevonden. Deze had het dier niet gemist en hoefde hem ook niet terug. Het asiel wilde eerst uitzoeken of de eigenaar niet wettelijk verplicht was hem terug te nemen aangezien het asiel hem niet kon en mocht houden. Een volgend telefoongesprek ontkende de voormalige eigenaar plots ooit een hangbuikzwijn te hebben gehad. Punkie verkeerde in een vreselijk slechte conditie en was broodmager (zoals op de foto te zien is) en dat is niet makkelijk bij een varken! Punkie zijn hoektanden (slagtanden) waren zo doorgegroeid dat ze bijna in zijn wangen drukten. Ook was zijn vacht of liever gezegd het ontbreken daarvan een groot probleem en had hij erg veel jeuk. Een ambtsdierenarts had hem onderzocht en zei dat Punkie gecastreerd was.

Omdat het asiel geen kant op kon met dit hem, besloten we dat het ongewenste manneke bij Melief mocht komen wonen. Bij aankomst hier kwam Punkie in quarantaine. Wat ons direct opviel, was zijn enorme rusteloosheid en gekwijl. De dames van het asiel dachten dat het door de verhuizing kwam, maar wij hadden er een ander gevoel over.

Onze dierenarts kwam hem onderzoeken en ook zij zei dat hij volgens haar niet gecastreerd was, ondanks dat zijn ballen niet te voelen waren op de plaats waar ze zouden moeten zitten. Daarbij hing er een onmiskenbare berenlucht om hem heen. Haar man kwam na vijf weken om hem te castreren, eerder ging niet omdat Punkie in een enorme slechte conditie verkeerde en mogelijk de narcose niet zou overleven.

Het komt vaker voor dat je een zogenaamde binnenbeer hebt, het varken heeft de ballen dan in de buik omdat ze niet ingedaald zijn. Nadat Punkie onder zeil was gegaan door de narcose, werd zijn buik open gemaakt. Niets, zijn buik was helemaal leeg, althans geen bal was er te vinden! Zijn buik werd weer dichtgemaakt maar wij bleven zeggen dat door de geur en zijn gedrag het niet kon zijn dat hij al gecastreerd was. De dierenarts maakte nog een opening tussen de buik en de balzak en ja hoor, daar zaten twee joekels van ballen verstopt! Gelukkig heeft onze deskundige dierenarts deze toverballen gevonden, want je moet er niet aan denken wat de gevolgen geweest waren als meneer bij de andere varkentjes was losgelaten en bijvoorbeeld Bessie gedekt had…
Punkie is inmiddels opgenomen in de groep, maar is nog erg fel en heeft een super ego en nog veel macho trekken, waarschijnlijk omdat zijn hormoonspiegel nog veel testosteron bevat!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share