Presentatie van `Meliefje, Meliefje` (10 oktober 2014)

access_time 08-09-2014

Het ‘ideetje’ van de schrijfsters Roos Baum en Sylvia de Witt om een boek met dierenverhalen t.b.v. een goed doel te schrijven had op zaterdag 4 oktober, dierendag, zijn hoogtepunt met de boekpresentatie! Tot onze grote vreugde hadden zij Stichting Melief als goed doel uitgezocht. De opbrengst van de verkochte boeken komt ten goede aan onze dieren!

Voor de gelegenheid hadden tientallen betrokkenen en belangstellenden zich verzameld in hotel Erica in Berg en Dal. De presentatie van de boeklancering werd geleid door Catherine Keyl, die als eerste de dames Baum en De Witt interviewde over het hoe en waarom van het boek. Leuk om te horen dat de titel van het boek een regel is uit het door Annie M.G. Schmidt geschreven lied “Vluchten kan niet meer”… Dit nummer werd dan ook ten gehore gebracht door het duo Adriano & Paulina, die tevens de hele muzikale omlijsting van de presentatie voor hun rekening namen.

Na optredens van 2 jeugdige dansgroepen werden de schrijvers Judith Visser, Thomas Olde Heuvelt en Roos Vonk door Catherine geïnterviewd over de verhalen die zij hadden geschreven. Na een korte, pittige discussie over dierenissues was het tijd voor Marc om een presentatie te geven over Stichting Melief. Aan de hand van foto’s van Melief en de dieren schetste hij een duidelijk beeld hoe het er bij Melief aan toe gaat.

En toen het moment suprême: de overhandiging door Catherine van het eerste boek aan Marc! Het eerste boek van een oplage van 600 die bij Droomvallei Uitgeverij werd uitgegeven. Er gaan hopelijk nog vele drukken volgen…

Hierna werd iedereen in de gelegenheid gesteld om de boeken te kopen en lootjes voor de tombola aan te schaffen: hierbij waren boeken te winnen die door diverse schrijvers ter beschikking waren gesteld. Onder het genot van een drankje konden de net aangeschafte boeken door de aanwezige schrijvers gesigneerd worden waarvoor zeer grote belangstelling was. Na de tombola was het tijd voor het veganistische auteursdiner waarna een ieder voldaan naar huis terug keerde! Kortom een zeer geslaagde dag met een zeer mooi resultaat!

Graag willen wij langs deze weg iedereen (en in het bijzonder Roos en Sylvia) die dit bijzondere boek en deze bijzondere dag mogelijk hebben gemaakt, hartelijk danken voor hun belangeloze inzet voor onze dieren!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share