Pony Theo gecastreerd (14 april 2013)

access_time 03-12-2013

In januari namen we een groep dieren op, waarvan Mini-Shetlandpony Theo er één was. Theo stond sinds die tijd niet alleen met blind ponymaatje Momo op een aparte weide om te wennen, maar ook omdat Theo nog hengst was.

De afgelopen maanden paradeerden de pony’s Gracia, Bonnie en zelfs Goldin het oude springpaard afwisselend langs de wei waar Theo met Momo woont, om hem te verleiden. En ook Theo gilde de hele wei bij elkaar om avances bij de dames aan de andere kant van het hek te maken.

Maar helaas, in een opvang is geen plaats voor het zorgen voor nageslacht, want dat zou alleen maar de broodnodige plekken van andere dieren in nood in beslag nemen. Dus was Theo afgelopen donderdag aan de beurt om gecastreerd te worden.

Gelukkig voor de kleine pony is alles goed verlopen en loopt hij inmiddels weer bij Momo op de weide. Alleen de kale plek in zijn nek, waar de narcose ingespoten is, herinnerd nu nog aan de operatie. Hopelijk vindt hij nu wat rust en komt hij weer wat aan, want door het zenuwachtige heen en weer lopen en onstuimig hinniken, is hij wel wat kilootjes kwijtgeraakt.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share