Poes hoogzwanger gedumpt (bericht geplaatst op 6 mei 2012)

access_time 02-12-2013

Donderdagmiddag is hier een hoogzwangere kat afgegeven. Het jonge dier was de avond ervoor bij een boerderij uit de auto gezet. Aangezien de boer de drie gecastreerde katers van hemzelf op de boerderij meer dan genoeg vond, bracht hij het dier naar ons toe aangezien geen van de asielen haar op wilde nemen.

Het zijn altijd moeilijke dillema’s, zeker als je al over de 70 katten verzorgt, maar de man met kat wegsturen was ook geen optie. Deze man nam in ieder geval de verantwoordelijkheid op zich om een goede oplossing voor haar te zoeken, terwijl het ook niet zijn dier was. En je weet nooit wat er uiteindelijk gebeurt met de poes en haar kittens als de man overal bot vangt…

Katja, zoals we deze aanstaande moeder genoemd hebben, heeft eerst een hele dag alleen maar liggen slapen, ze moest echt bijkomen van het dump-avontuur. Vervolgens hebben we op kantoor een werpkistje geïnstalleerd, want de dame was overduidelijk hoogzwanger. Katja blijkt een superaanhankelijke poes te zijn, die iedere keer als we op kantoor zitten op schoot probeert te kruipen.

Zaterdagmiddag waren we zoals gebruikelijk open voor publiek en waren we dus niet binnen. Toen we binnenkwamen en in het kantoor gingen kijken, was Katja druk bezig met… haar kittens op de wereld te zetten! De bevalling verliep gelukkig helemaal probleemloos. Het zijn 5 baby’s geworden en de nieuwbakken moeder is apetrots en ligt spinnend met haar kroost in de werpkist!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share