Oproep honden- en kattenentingen! (7 maart 2015)

access_time 07-03-2015

Volgende maand is het weer zover: dan moeten alle honden en katten geënt worden. Dit is een hele onderneming, waarvoor de dierenarts (met assistenten) naar de opvang moet komen. Het zorgt voor erg veel onrust bij de dieren, omdat ze allemaal afzonderlijk even apart genomen moeten worden voor de prik, een neusenting en een algemene check. En aangezien een aantal dieren hier niet zonder muilkorf of dwangkooi vastgehouden kan worden, is het ook niet helemaal zonder risico’s. Mede omwille van stress en logistiek beperken we de entingen, die wel noodzakelijk en deels zelfs verplicht zijn, al tot eens in de twee jaar in plaats van ieder jaar Dit is mede gebaseerd op studies die aantonen dat jaarlijks enten een te grote belasting is.

Een andere bijkomende reden, vanzelfsprekend niet de hoofdreden, is dat de kosten van de entingen door de hoeveelheid dieren snel oplopen. Voor een kat zijn de maximale kosten 50 Euro en daarvoor wordt geënt: kattenziekte, niesziekte(stammen), chlamydia, leukose, FIP en rabiës. Voor een hond zullen de kosten ook rond die prijs liggen en hiervoor krijgen ze de normale grote combi-enting aangevuld met rabiës en kennelhoest. Mede omdat de ziektedruk om de opvang tamelijk hoog is (we hebben meermaals zieke dieren van de straat binnengekregen), is het heel belangrijk dat de dieren binnen de opvang goed beschermd zijn. Het enige wat hen scheidt is een omheining van gaas.

Het gaat op dit moment om 37 honden en 60 katten, 97 dieren dus in totaal. Vermenigvuldigd met 50 Euro komen we dan op een bedrag van 4850 Euro. We willen hiermee deze kosten inzichtelijk maken en vragen eenieder die de dieren in de permanente opvang van Melief lief is, ons in deze kosten te ondersteunen. Want het gaat hier alleen nog maar om de kosten van de entingen van honden en katten, in de loop van het jaar worden ook nog op verschillende momenten bijvoorbeeld de konijnen, de duiven en de kippen geënt. En dan spreken we nog niet eens over de kosten van anti-parasitaire behandelingen…

Help ons deze kosten te dragen, doneer een (deel van) een honden- of kattenenting op IBAN NL48TRIO0212171445 t.n.v. Stichting Melief. Namens de dieren heel erg bedankt!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share