OPEN DAG 2010 – Verslag van een vrijwilliger (bericht geplaatst op 18 september 2010)

access_time 28-11-2013
Al weken van tevoren werden al de benodigde voorbereidingen getroffen om er ook dit jaar weer een mooie Open Dag van te maken.

Aan alle kanten werd er gewerkt aan de samenstelling van de rommelmarkt, de tombola en zelfgemaakte al dan niet eetbare producten. Verder was de catering uiteraard ook weer van de partij met toch weer andere soorten hapjes dan anders.
Nieuw waren de overheerlijke vegahamburgers en verder de broodjes Melief, belegd met plakjes vega-worst (gesponsord door TOPAS WHEATY ), sla en tomaat. Alles voor de verkoop om geld in te zamelen voor de dieren bij Melief.                                                                       
Dik voor elven meldden zich al mensen voor de poort, die moesten echter nog wel even wachten, omdat het verzorgen van de ca 1100 dieren toch echt voorrang had en hier en daar moesten nog wat puntjes op de I worden gezet of enkele plooitjes worden glad gestreken. (de laatst laatst neergelegde hoopjes rapen etc.)

Iedereen was vol goede moed, ondanks de buienradar, want daarop werden niet zulke goede berichten voorspeld.
Vooruitlopend op deze mogelijke spelbreker waren de rommelmarkt en de tombola / mixmarkt al ondergebracht in 2 compartimenten van de nieuwe quarantaineafdeling.
Zo kon iedereen meteen zien waaraan de bijeen gespaarde gelden waren uitgegeven. Verder kon men ook lezen, dat de Dierenloterij wederom een bijdrage had gedaan in dit project.

Klokslag elf stonden ongeveer zo’n 20 vrijwilligers paraat naast Marc en Lothar, om iedereen gastvrij te ontvangen, wegwijs te maken, lootjes te verkopen en uiteraard de inwendige mens te verwennen.

Helaas kwamen de voorspelde buien met bakken uit de hemel, zodat het hier en daar al drassige land nog verder ontoegankelijk werd. Met pallets en planken werd daar adequaat op ingespeeld, zodat het geen pootje baden werd en iedereen niet helemaal door de blubber hoefde te banjeren.

Mooi was het om te zien, dat terwijl iedereen, dus mens en dier schuilde voor de plensbui, dat er één haan zich heel parmantig over het erf bewoog van de ene naar de andere kant. Ondanks alles werden er ook volop foto’s gemaakt.

Helaas hebben wij dit jaar minder mensen mogen begroeten, maar degenen, die er waren, hebben naar eigen zeggen toch volop genoten van het aanbod op de boerderij van stichting Melief / Gnadenhof Melief.

Met dank aan alle sponsoren.

Hulde aan M&L en hun medewerkers, en de bezoekers die de buien getrotseerd hebben en toch gekomen zijn!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share