Open Dag 15 september 2007 groot succes (25 september 2007)

access_time 15-11-2013

15 september was het dan eindelijk zover: na maanden hard zwoegen om het voor alle dieren zo ideaal mogelijk te maken, konden donateurs, adoptiefouders en andere geïnteresseerden het nieuwe onderkomen van de dieren van Stichting Melief bezoeken. Men kon met eigen ogen komen aanschouwen dat de honden een eigen speelweide hebben gekregen, de katten veilig over het erf kunnen lopen zonder bij de weg te kunnen komen, de konijnen een konijnenberg van 300 m2, de watervogels een zwemvijver van 180000 liter en de geiten, schapen en hangbuikzwijnen verschillende weides tot hun beschikking hebben gekregen.

Vanuit de vorige locatie in Rockanje vertrok een touringcar die op weg naar Sögel 36 mensen ophaalde. Samen met de geïnteresseerde Nederlanders die met eigen vervoer uit Nederland vertrokken kwamen we daarmee op ongeveer 70 personen. De dag voor de open dag heeft er een artikel over Gnadenhof Melief in de Ems Zeitung, een veel gelezen regionale krant, gestaan. Verder hebben we een paar weken van te voren in de omgeving wat posters verspreid. Maar we hadden niet durven hopen dat er zoveel belangstelling zou zijn, waardoor we uiteindelijk op een bezoekersaantal van zeker 200 tot 250 mensen uitkwamen!

Waarschijnlijk vooral ingegeven door een gezonde dosis nieuwsgierigheid kwamen jong en oud kijken waar we nu al die maanden zo hard aan gewerkt hebben. Maar ook een aantal mensen die aangaven echt voor de dieren te komen, wat een verademing voor ons was aangezien we in een boerengebied zitten waar een dier altijd van nut moet zijn, en dan wel meestal als maaltijdonderdeel. Het was voor ons ook heel belangrijk dat men hier in de omgeving een positieve indruk op zou doen, aangezien er al een tijdje vreemde verhalen over ons de ronde deden. Zelfs zo ernstig dat het Veterinäramt al is komen controleren of we echt geen dieren fokken voor de vivisectie.

Iedereen heeft op zijn of haar gemak tussen de dieren rondgelopen en alles rustig kunnen bekijken, al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje. De reacties waren over het algemeen genomen positief, er waren zelfs een aantal mensen die gelijk aanboden vrijwilligerswerk te willen komen doen, van wie er al een paar daadwerkelijk begonnen zijn. We kijken met een goed gevoel terug op deze eerste open dag in Duitsland en hopen dat het volgend jaar weer zo’n succes zal zijn.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share