Op transport naar het slachthuis uit de vrachtwagen gevallen… (8 maart 2016)

access_time 07-03-2016

Maandag 29 februari werd er contact met ons opgenomen en ons verteld dat er al een paar dagen een kip moederziel alleen in het buitengebied van Werlte rondliep. Dinsdag reden we naar de aangeduide plek en troffen daar toevallig de twee dames die de kip tijdens het wandelen met de honden ontdekt hadden. Ze wezen ons direct waar het dier zich bevond. Het bleek om een vleeskuiken van 6 weken oud te gaan, dat hier al 4 dagen zonder eten en drinken in de vrieskou ronddwaalde. Waarschijnlijk op transport naar het slachthuis uit de vrachtwagen gevallen. We hadden het diertje gelukkig vrij snel te pakken.

Het was een wonder dat het nog zo monter was, want Lothar voelde direct dat er iets niet goed was aan één van de vleugels. Al snel zagen we wat er aan de hand was, de vleugel was gebroken en het bot stak door de huid naar buiten. Het was duidelijk een oude breuk, het bot was uitgedroogd en verkleurd. We hebben het dier gelijk mee naar de dierenarts genomen om de vleugel verder te laten onderzoeken. Omdat het om een oude open breuk gaat, kon er niet direct iets gedaan worden, behalve de vleugel amputeren. We hebben, na het nieten van de wond en verzorging met antibiotica en wondzalf, besloten het dier eerst tot rust te laten komen en aan te kijken hoe de wond zich ontwikkelt.

Omdat de breuk er ouder dan 4 dagen uitzag, ligt het voor de hand dat de kip de verwonding in de meststal of tijdens het op de vrachtwagen laden om naar de slachterij te gaan, opgelopen heeft. Het geeft weer eens aan dat dieren die voor consumptie gefokt worden, als dingen gezien worden. Er wordt dan ook als zodanig mee omgegaan. Wij hebben in ons werk al heel wat meegemaakt, maar zijn toch weer geschokt door het leed van dit individuele dier. De consument heeft de macht, iedereen die kip eet, werkt mee aan dit systeem van mishandeling en uitbuiting. Heb empathie, eet geen dierlijke producten.


Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share